Creatieve Industrie

Ro Halfhide

Halfhide is een singer-songwriter en producer uit Amsterdam met songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper.
vrijdag 1 apr 2016, 18.30
vr 1 apr 2016, 18.30
Café

De Nederlands/Surinaamse Ro Halfhide is een singer-songwriter en producer uit Amsterdam met songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper. Hij is oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild (ASG). Hij stond sinds 2008 ondermeer op het Noorderslag Festival, Into The Great Wide Open, de Parade en Popronde. Begin 2009 speelde hij samen met de rappers Typhoon en Blaxtar. Live treedt hij sinds 2012 op als electropop duo (onder de naam The ROLUX Babies) of sinds jaar en dag akoestisch solo.

Als oprichter van de ASG speelde hij een grote rol in het huidige succes van de singer-songwriter binnen het Nederlands club- en festivalcircuit. Halfhide is de vaste producer voor Lucky Fonz III en Case Mayfield, o.a. voor de hitsingle ‘Ik Heb Een Meisje’.

In de lente van 2011 stond Ro Halfhide op de eerste Traditionals verzamelaar, met bijdragen van o.a. Tim Knol, Anne Soldaat, Maurits Westerik en Bertolf. In 2012 deed hij mee met de succesvolle Traditionals all-star tournee langs de popzalen in Nederland.

Het eerste album wat uitkwam voor Ro Halfhide is de mixtape #MalaysiaStyle, volledig geschreven en geproduceerd in een week in Maleisië. 

Ro Halfhide’s debuutalbum kwam uit op 24 oktober 2011.

In 2012 startte Ro een electropop duo met Luke Nyman, genaamd Elect.ROLUX. Ze brachten in 2013 een EP uit, Election Day. Inmiddels heeft de band een andere naam: ROLUX Babies, en zijn ze bezig met een debuut album voor het duo. 

vrijdag 1 apr 2016, 18.30
Café