Creatieve Industrie
Fashion Revolution Film Week 4

RiverBlue

Hoe schoon is jouw kledingstuk?
woensdag 25 apr 2018, 20.00
wo 25 apr 2018, 20.00
Studio
Reageer

RiverBlue volgt vervend peddelaar en internationaal natuurbeschermer Mark Angelo over de globe om te infiltreren in een van 's werelds meest vervuilende industrieën, de mode. Deze baanbrekende documentaire wordt verteld door schoon water-activist Jason Priestley en onderzoekt de vernietiging van onze rivieren, het effect ervan op de mensheid en de oplossingen die hoop voor een duurzame toekomst inspireren.

Regisseurs: David McIlvrideRoger Williams
Land: Canada
Jaar: 2017
Taal: Engels (geen ondertiteling)

Fashion Revolution

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh textielfabriek Rana Plaza in. Gevolg: ruim 1.000 doden en meer dan 2.500 gewonden. De grootste ramp in de kledingindustrie ooit.

Dit was het startsein voor Fashion Revolution, initiatief van fairtrade pioneers Carry Somers en Orsola de Castro. Begonnen in Engeland en inmiddels uitgegroeid tot een mondiale beweging van activisten, ontwerpers, academici, schrijvers, kledingmerken, retailers, marketeers, en modeliefhebbers, die allen strijden om een eerlijke, veilige, schone en meer transparante mode-industrie.

Tijdens de Fashion Revolution Week, 23 – 29 april 2018, worden wereldwijd acties en events georganiseerd en wordt er campagne gevoerd met #whomadeourclothes, om stil te staan bij de impact van de textielindustrie op mens & milieu en om het bewustzijn bij zowel consumenten als kledingproducers te vergroten.

In Amsterdam presenteert Fashion Revolution Nederland samen met Pakhuis de Zwijger de Fashion Revolution Film Week: vier fashion-filmvertoningen met een panel-gesprek van experts en entrepreneurs uit het veld. Waar staan we in de kledingindustrie, vijf jaar na de Rana Plaza-ramp? Wat zijn de veranderingen? Welke initiatieven zijn er en hoe maken zij het verschil?

Mooie, positieve en inspirerende verhalen over hoe het wél kan in de modewereld.

woensdag 25 apr 2018, 20.00
Studio
Deze 93 mensen waren aanwezig