Global Trends

Re:set Filmavond

Luisteren naar Babette Porcelijn (Trouw Duurzame 100) en kijken naar The Truman Show.
maandag 10 okt 2016, 20.00
ma 10 okt 2016, 20.00
Studio

Anders denken, anders doen: makkelijker gezegd dan gedaan. Re:set Film schudt je wakker. Door het net even anders te doen. Door je te inspireren met films en persoonlijke verhalen. Films en verhalen die je aanzetten tot denken, een zaadje planten en hopelijk zelfs aanzetten tot actie. Re:set Film en Pakhuis de Zwijger presenteren op de Dag van de Duurzaamheid de eerste in een reeks van avonden in Amsterdam. In deze reeks komt de kracht van film samen met de drijfveren van mensen en merken om het anders te willen doen. Een platform voor gamechangers die de kanteling van de onze maatschappij in gang zetten. Durf jij het aan? Komt dat zien.

Programma

Voor deze eerste Re:set editie heeft Trouw Duurzame 100 nieuwkomer en auteur van ‘de Verborgen Impact’ (2016), Babette Porcelijn, de film The Truman Show (1998) geselecteerd. In haar boek legt Babette de blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid bloot. Zo vertelt Babette o.a. waarom de milieu impact van de elektrische auto wordt overschat en hoe verpakkingen soms een positieve invloed op het milieu hebben.

Dat is precies het raakvlak met deze film. Zo perfect als de samenleving wellicht lijkt te zijn, zoveel blijft er voor ons als aardbewoners verborgen. Deze klassieker blijkt nog steeds actueel te zijn en levert ons in combinatie met het verhaal van Babette actuele inzichten op over de beperking van ons blikveld; of dat nou is omdat we het niet willen zien of omdat er een bepaald beeld door de media wordt gepresenteerd. Babette leidt de film in, waarna de vertoning direct begint. De film duurt 103 minuten. The Truman Show was een van de meest succesvolle films van 1998 en staat nog steeds in de Top 250 van beste films aller tijden.

Tijdens deze avond stellen we je ook voor aan brands The Ketchup Project en Moyee Coffee:

Pay What You Like

Re:set Filmavonden zijn vrij toegankelijk; echter geloven we niet in ‘gratis’ want alles heeft een waarde. Daarom vragen we jou als bezoeker de ervaring die we je bieden op waarde te beoordelen en als zodanig te doneren. Bij dit programma willen je vragen om deze vorm van waardebepaling achteraf uit te proberen. Voor aanvang van de film leggen we uit hoe het werkt.

maandag 10 okt 2016, 20.00
Studio
Deze 67 mensen waren aanwezig