Global Trends

Red de mens

Wat politici en burgers van Klein en Piketty kunnen leren.
woensdag 21 jan 2015, 20.00
wo 21 jan 2015, 20.00
Grote zaal
Reageer

De rockster van nu schrijft intellectuele boeken. De Franse econoom Thomas Piketty en de Canadese milieuactiviste Naomi Klein reizen als supersterren de wereld rond om hun ideeën te verkondigen.

Er verschijnen nieuwe sterren aan het firmament. Maar ze zingen niet, ze acteren niet, nee, ze schrijven boeken, intellectuele boeken. Over vermogensongelijkheid en de klimaatsverandering.

De Franse econoom Thomas Piketty en de Canadese activiste Naomi Klein zijn sterren die de wereld veroveren met hun ideeën. Wereldwijd weten zij miljoenen mensen te inspireren en te mobiliseren. Dat doen zij niet alleen door de grote problemen en oplossingen nauwkeurig te benoemen, maar ook door de wereld rond te reizen, politici te bewerken, en honderden televisie interviews te doen, die weer honderdduizenden keren gedeeld worden via sociale media.

Terwijl politici vaak machteloos lijken, doen deze sterren de hoop herleven dat we niet machteloos zijn, maar de grote problemen wel degelijk kunnen aanpakken. Maar wat is hun invloed op de werkelijkheid? Kunnen zij de wereld in beweging krijgen waar de politiek is vastgelopen?