Global Trends

Prototyping the Food Council

Nieuwe betekenis geven aan het Amsterdamse voedselsysteem.
woensdag 11 dec 2013, 20.00
wo 11 dec 2013, 20.00
Grote zaal

Verschillende steden hebben een voedselraad opgericht om zo samen na te denken over het voedselsysteem. Voorbeelden zijn het Canadese Toronto en Rotterdam.

Op 11 december onderzoeken we in Pakhuis de Zwijger wat een Food Council voor Amsterdam kan betekenen en hoe het werkt. Niet alleen door erover te praten, maar door in proefopstelling een echte Food Council neer te zetten. Aan experts uit alle hoeken van de samenleving (kennisinstellingen, bedrijfsleven, agrarische sector, overheid, maatschappelijke organisaties en bottom-up) worden de volgende vragen voorgelegd:

Stel dat u gevraagd wordt zitting te nemen in de Amsterdamse Voedselraad 2014, wat is het belangrijkste dat u wilt bereiken in de stad op het gebied van voedsel? En wat u gaat u doen om dit te verwezenlijken?

De avond zal worden geopend door Wayne Roberts, oprichter van de Toronto Food Policy Council.

Voertaal is Nederlands.

Met: Wayne Roberts (Toronto Food Policy Council) (via Skype), Erik Fischer (Foodcenter), Samuel Levie (Foodcabinet), Cor-Jan Tolkamp (Foodcoop), Gaston Remmers (CAH Vilentum hogeschool Almere), Hanneke Noordam (Vrije Universiteit), Han Wiskerke (Wageningen Universiteit / Academie van Bouwkunst), Fred Beekers (Resto van Harte), Margot Alting (Amsterdamse Natuur en Milieu Educatie Centrum), Bert Ydema (Urban Green Courts), Piet IJzendoorn (Boerderij Zonnehoeve), Ed Buijs (Dienst Ruimtelijke Ordening – gemeente Amsterdam), Susanne de Boer (Rabobank Amsterdam),Hans Ghijsels (LTO Noord), Jair Schalkwijk (DoeTank), Debra Solomon (Urbania Hoeve), Anouk Gomes(ACHMEA), Drees Peter van den Bosch (Willem & Drees), Joost Cornelis (Van Boer tot Bord), Jonathan Karpathios (Restaurant Vork en Mes), Ed Nobel (INCOTEC group), Ellen Mookhoek (De Brede Moestuin),Henk Renting (RUAF Foundation), Jan Westra (Priva) en Peter Poelstra (De Kweker).