De Stad

Proef Amsterdam Lokaal

Een gastronomische reis langs de smaak van Amsterdam en het ommeland. (UITVERKOCHT)
woensdag 27 jun 2018, 18.00
wo 27 jun 2018, 18.00
Reageer

Steeds meer mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe dit geproduceerd is. Is het bespoten of onbespoten? En hoe zijn de werkomstandigheden voor de mensen én dieren waar je eten gefabriceerd wordt? Is het echt nodig om 365 dagen per jaar aardbeien te kunnen eten? Daarnaast verminder je ook de uitstoot van CO2 met voedsel dat niet de halve wereld over hoeft te reizen. Maar het is ook een fijn idee om alleen van lokale leveranciers, zoals (stads)boeren, bakkers, bierbrouwers en fruittelers, te kopen en ze zo financieel te ondersteunen. Maar wat is eigenlijk het lokale aanbod van producten in en rondom Amsterdam?

De smaak van de regio
Tijdens deze zevende, en tevens seizoenafsluitende editie van de Voedselketen, proeven we de smaak van de regio. Bijna alle producten die gebruikt zijn voor dit diner, worden binnen een straal van 20 kilometer geproduceerd. In totaal streven we naar een proeverij van de smaak van Amsterdam dat binnen de 500 kilometer in totaal gereisd heeft. Van kruiden op groene daken, tot kazen van schapen in de rook van Amsterdam.

Verbinding van de stad met de omgeving is essentieel in het opbouwen van een nieuw, duurzaam voedselsysteem. Dit geldt voor het aanbod van leveranciers, maar ook in de kennis én educatie van de potentie van lokale seizoensproducten. Tijdens deze aflevering van de Voedselketen, slaan we de handen ineen met Het Amsterdams Proeflokaal en organiseren we een proeverij met lokale producten binnen de 20 kilometer op woensdag 27 juni. Aan de hand van verschillende gerechten wordt het publiek meegenomen langs het rijke regionale aanbod. Van vers gebrouwen bier tot heerlijke seizoensgroenten, alles bereid door de koksopleiding van het ROC bij het Amsterdams Proeflokaal.

Met o.a. inleidingen van chefs Richard Aloserij (Stedelijk & Amsterdams Proeflokaal) & Sander Uitdehaag (Pakhuis de Zwijger) en lokale leveranciers en studenten ROC van Amsterdam Proeflokaal.

UITVERKOCHT