Creatieve Industrie

Première: De Vermissing

Een spannende thriller door Amsterdamse studenten, docenten en leerlingen.
maandag 18 jun 2018, 20.00
ma 18 jun 2018, 20.00
Grote zaal

Docent en content creator Yasin Yaylali, beter bekend als Meester Yasin, deed in april een oproep aan Amsterdamse docenten, studenten en leerlingen. Wie wil er samen een film maken? Zijn doel was deze groep samenbrengen, bijzondere content te maken, maar vooral: om jongeren een unieke kans en ervaring te geven. Verschillende studenten en leerlingen van diverse scholen, buurten, en zelfs andere steden, reageerden enthousiast. Ook docenten werkzaam in Amsterdam wilden meedoen, en later voegde ook Politie Nederland zich bij het project. Het resultaat is DE VERMISSING; een vierdelige serie die op de avond van de première wordt gescreend als korte film.

De film
Met gastrollen van o.a. Meester Bart, Meestervlogger Dylan, en politievloggers Dwight van de Vijver en Jan-Willem, is de film een spannende thriller geworden die zich afspeelt op een Amsterdamse middelbare school. Het project is een kans voor jongeren om zich te etaleren, en een succeservaring op te doen. Met zijn culturele diversiteit is de film een goede afspiegeling van de stad, en is met de hoofdrolspelers gestreefd naar positieve rolherkenning voor de jongeren.

Het programma
Meester Yasin presenteert de avond en gaat in gesprek met Gracia Caffe (De Amsterdamse klas), Emin Kececi (Virtuoze Leerkracht 2015) en Piet Pranger (Directeur Mediacollege Amsterdam en bestuurslid Stichting Platforms VMBO). De film en ook de making-of zullen worden getoond op groot scherm, waarna de mogelijkheid is om vragen te stellen en, zoals een echte première betaamt, op de foto te gaan met cast en crew.

Deze film mogelijk te maken?
Steun het project op www.doneeractie.nl/filmproject-39-de-vermissing-39-voor-jongeren/-28131!

 

maandag 18 jun 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 136 mensen waren aanwezig