De Stad

Praktijkverhalen van community leaders

Centraal staat het perspectief van de mensen die de communities maken - de community leaders.
donderdag 30 mei 2013, 20.00
do 30 mei 2013, 20.00
IJ Zaal
Reageer

De Indische Buurt Community, MOVISIE en Pakhuis de Zwijger maken samen een nieuw programma over ‘communities als hedendaagse vorm van burgerschap’. Centraal staat het perspectief van de mensen die de communities maken. Wat zien zij als kenmerken van hun groep? Voor welke opgaven staan ze en hoe organiseren ze zich? Wat maakt ze duurzaam en hoe verhouden ze zich tot institutionele partijen? Programma’s om te leren van en over communities.

Deze aflevering staat in het teken van community leaders. Wie zijn zij, wat beweegt hen en hoe geven ze invulling aan hun leiderschap? Tijdens de eerste editie van Buurtcommunities komen ze aan het woord.

In een innovatief Fish Bowl-debat staan de community leaders centraal. In een eerste gedeelte luisteren wij aandachtig naar wat ze te vertellen hebben in een uitwisseling onderling en met hun key samenwerkingspartners en stakeholders. In een tweede gedeelte gaan wij met ze in gesprek. Onder het motto: ‘Alles wat je altijd wilde weten over community leiders – Maar niet durfde te vragen’.