De Stad
Boekpresentatie

Powerswitch

Hoe kan de samenleving vitaal worden? Het boek 'Powerswitch, naar een vitale samenleving' bevat een recept.
woensdag 17 mei 2017, 19.30
wo 17 mei 2017, 19.30
IJ Zaal

De overheid en de markt hebben de afgelopen decennia veel ruimte ingenomen ten koste van de gemeenschap. Door de gekortwiekte gemeenschap verloren burgers het vertrouwen in de overheid en de markt. Verwezing en populisme zijn het gevolg. Het kán anders! Burgers kunnen het heft in handen nemen en met elkaar de gemeenschap vitaal maken. Hoe krijgen burgers in de samenleving weer invloed op hun eigen leven en welke ideologie is hiervoor beschikbaar? In Powerswitch schetst Jeroen den Uyl hoe dat kan. Samen met een wetenschapper, een politica en een journaliste verkennen we Jeroen’s recept.

Over de gasten

  • Jeroen den Uyl is actief in het bouwen van netwerken en allianties als vuurgever bij verbindend vuur betrokken bij maatschappelijk leiderschap en het bouwen van allianties. Jeroen is auteur van Powerswitch en tevens partner sociaal ondernemen bij Twynstra Gudde en vuurgever bij Verbindendvuur.nl.
  • Jutta Chorus deed onderzoek naar de stemmers in Nederland, de afhakers en de mensen die actief samen aan de slag zijn, van Vledderveen tot Elsenhout en van Den Helder tot Rotterdam. Jutta is journalist NRC en auteur van verschillende boeken.
  • Gabriël van den Brink doet onderzoek naar ethiek in professioneel handelen en verkent de werking van de overheid op het individu. Hij schetst op welke wijze professionals en leiders in de publieke sfeer zich hiertoe kunnen verhouden. Van Best Persons tot Best Politicians. Gabriël is hoogleraar wijsbegeerte bij Centrum Ethos aan de Vrije Universiteit en hoogleraar emeritus maatschappelijke bestuurskunde bij Tilburg University.
  • Fleur Spijker heeft als advocaat een scherp zicht op hoe het recht de verhoudingen tussen burgers en de overheid en de markt ordent. Ze is betrokken bij de horizontalisering van deze verhoudingen als advocaat maar ook als politica in de gemeente Leiden. Welke rol kunnen politici aannemen en welk leiderschap is hiervoor nodig?

woensdag 17 mei 2017, 19.30
IJ Zaal
Deze 85 mensen waren aanwezig