Creatieve Industrie

Polaroid Perfect

Over de aantrekkingskracht van polaroid en de kunst van 'het moment' vastleggen.
donderdag 12 jul, 20.00
do 12 jul, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

We sharen, connecten en uploaden erop los, maar leven steeds minder écht in het moment. Zie daar de revival van de polaroid camera, het ideale medium om het 'nu' gevoel te vangen. Geen haarscherpe Iphone foto’s, maar analoge beelden die authentieke herinneringen vastleggen. In zijn ambitieuze visuele essay 'Instant Dreams' verkent Willem Baptist de visionaire genialiteit van de Polaroidcamera. Voorafgaand aan de vertoning van deze documentaire gaan we met filosofen, fotografen en natuurlijk met Willem Baptist zelf in gesprek over de aantrekkingskracht van polaroid. Wat zegt ons verlangen naar instant-film over de tijdsgeest van nu?

Willem Baptist

Deze Rotterdam-based filmmaker regisseert creatieve documentaires en fictiefilms. Na succesvolle documentaires als I‘m Never Afraid (2010) en Wild Boar (2013) maakt hij met Instant Dreams (2017) een essayistische documentaire over de aantrekkingskracht van instant film; een ode aan de polaroid. Hij volgt vier mensen van wie het leven is verbonden door de fascinatie met en liefde voor analoog. Waar komt zijn fascinatie met polaroid vandaan?

Na afloop van dit programma zal de documentaire Instant Dreams worden vertoond, als onderdeel van IDFA by night. Reserveer hier een plekje!

Meer sprekers volgen binnenkort.

donderdag 12 jul, 20.00
Grote zaal
Reserveer