Global Trends

Poep is goud

Wie het toilet doortrekt, spoelt 5 tot 10 liter zuiver drinkwater weg. Maar ook energie en waardevolle grondstoffen. Zonde natuurlijk.
woensdag 6 nov 2013, 20.00
wo 6 nov 2013, 20.00
Studio

De focus van de vierde bijeenkomst in de reeks Circulaire Stad ligt op het sluiten van de waterkringloop in Amsterdam. Nieuwe technieken bieden de kans om veel minder water te gebruiken, regenwater op te vangen en te gebruiken in het huishouden. En om energie en grondstoffen uit het water te halen en dit op zeer lokaal niveau te doen: in je eigen huis en in je eigen buurt. Wat brengt de toekomst ons? Worden onze huizen straks losgekoppeld van het riool en zuiveren en recyclen we ons eigen afvalwater? Halen we straks energie uit onze eigen poep en stikstof en fosfaat uit onze urine? En wat kunnen we daar dan vervolgens mee?

Tijdens deze avond schetst Waternet hoe de Amsterdamse waterketen op dit moment is georganiseerd en wat de toekomst ons kan brengen. Verschillende experts vertellen over reeds bestaande en toekomstige innovaties op het gebied van het sluiten van de waterkringloop. Internationale gasten vanuit de International Water Week (RAI) vertellen over hoe er in buitenlandse steden omgegaan wordt met deze materie. Discussieer mee of het wenselijk is om in Amsterdam over te schakelen naar een meer decentraal watersysteem, waarin veel meer op het niveau van de buurt gebeurt.