Global Trends

Plastic Revolution

Wat kan jij doen om ons overmatig plasticverbruik de kop in te drukken?
maandag 4 mrt, 20.00
ma 4 mrt, 20.00
Grote zaal

Met goede voornemens over het afkicken van onze plasticverslaving kun je inmiddels de gracht dempen. Met het afval dat we dagelijks produceren trouwens ook. Het plasticprobleem staat prominent op de politieke agenda en veel consumenten verminderen hun plastic-gebruik. Er blijft echter nog veel plastic in de omloop. Hoe brengen we hier verandering in? Tijdens deze avond gaan we in gesprek over hoe we dit kunnen realiseren én vooral ook hoe we dit gaan doen met een live campagnestart voor een ter plekke aangebrachte plastic revolution.

Wat gaan we vanavond doen?

Welkom!

Rondje wie zit er in de zaal en wat kan je vandaag verwachten?

Alles wat je altijd wilde weten over plastic, maar nooit durfde te vragen

Minicollege door plasticonderzoeker en professor Gert-Jan Gruter van de UvA

Wat werkt dan wel?

Best practices uit de praktijk

En wat kan jij doen?

Hoe start je je eigen campagne?

Live campagnestart

Open space met bestaande campagnes, modelcampagnes van DeGoedeZaak en ter plekke aangebrachte plastic revolutions

Lightning round

Verschillende groepen een dertig seconden pitch van hun campagne

Afsluiting

Borrel aan de bar!

DeGoedeZaak is vorig jaar opgericht om Nederland eerlijker, duurzamer, rechtvaardiger en inclusiever te maken. Dat doet ze door burgers aan te moedigen zelf campagnes te starten, en zich in te spannen als bondgenoot van stemmen die nog niet luid genoeg gehoord worden. Ze voerde al met succes in brede coalities actie voor bijvoorbeeld een kinderpardon, de beschikbaarheid van de abortuspil, een eerlijker klimaatbeleid en een eind aan de wapenhandel met Saoedi-Arabië. Nu richt ze haar pijlen op de nieuwe campagne Plastic Revolution, waarbij iedereen zijn eigen campagne meteen kan opzetten, dankzij de digitale campagnetools van DeGoedeZaak. Hoe start je je eigen campagne?

WeMakeThe.City

Op woensdag 19 juni, tijdens WeMakeThe.City, het internationale stadsfestival dat steden beter maakt, werken we aan hoe we gezamenlijk steden plastic-vrij kunnen maken. Van 17 t/m 23 juni 2019 pakken we – met publiek én experts – urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Voorafgaand dit programma is er een informatiebijeenkomst waar we alvast graag samen met jou en andere (anti)plastic-initiatieven op zoek naar de verbinding met het festivalprogramma. Hoe kunnen we samen een mooi programma rondom de duurzame, plastic-vrije stad maken?

OneWorld
Op maandag 4 maart lanceert OneWorld haar nieuwe issue met als thema “plastic”. Drie maanden lang hebben de redacteuren zich vastgebeten in het plastic onderwerp om een issuenummer te maken met daarin alles wat je over plastic wil weten, maar misschien nooit heb durven te vragen. Deze avond nemen ze ons in een vogelvlucht mee om ons van de juiste inhoud te verzorgen voor het starten van je eigen plastic campagne.

maandag 4 mrt, 20.00
Grote zaal
Deze 145 mensen waren aanwezig