De Stad

Pionieren in stadsverhalen

Hoe neemt de echte kenner, de inwoner, jou mee in de mooiste verhalen van hun stad?
Gratis toegang
maandag 13 mrt, 19.30
ma 13 mrt, 19.30
Expo
Reageer

Wie weet er beter wat er in de stad gebeurt dan de inwoners zelf? Twee online tijdschriften, die beide stedelijke verhalen delen, vertellen hun verhaal. Waar de één kiest voor een internationaal netwerk van reporters duikt de ander diep in de haarvaten van de stad. Cultuur, lifestyle, stedelijke ontwikkeling, wetenschap en politiek komen allemaal aan bod. Beide op geheel eigen wijze. Welke verhalen deel je en welke niet? Wie zijn de reporters? En wat drijft hun? En wat doen ze nog allemaal buiten het online tijdschrift? We gaan in gesprek met de oprichters van het internationale Citinerary en het Rotterdamse Vers Beton.

Citinerary: a city made by people

Citinerary is een internationaal netwerk van gepassioneerde inwoners die verhalen delen over cultuur en lifestyle. Niet alleen online maar het is ook mogelijk om met de bewoners uit Amsterdam, Rotterdam, Oslo, Boekarest, Minneapolis, Montreal, Lissabon en vele andere steden te af te spreken voor een kop koffie of een wandeling door de stad.

bron: citinerary.net

bron: citinerary.net

Help, we zijn populair

Vers Beton

Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammers. Het gaat hier niet om snel nieuws of uitgaantips maar Vers Beton deelt dagelijks verhalen en start het stadsdebat rondom politiek, kunst & cultuur, stedelijke ontwikkeling, wetenschap en onderwijs.

Na vijf jaar online de kritische blik op de stedelijke ontwikkeling van Rotterdam te hebben gedeeld was het afgelopen november tijd om een boek te lanceren. Help, We Zijn  Populair! richt zich op de recente geschiedenis van Rotterdam. Met artikelen geschreven door de mensen die zich betrokken voelen bij de stad. De Rotterdammers die er wonen, werken en leven en een kanttekening plaatsen bij het dominante positieve verhaal over de stad.

Gratis toegang
maandag 13 mrt, 19.30
Expo
Reserveer
Deze 27 mensen zijn aanwezig