De Stad

Pionieren in stadsverhalen

Hoe neemt de echte kenner, de inwoner, jou mee in de mooiste verhalen van hun stad?
maandag 13 mrt 2017, 19.30
ma 13 mrt 2017, 19.30
Expo
Reageer

Wie weet er beter wat er in de stad gebeurt dan de inwoners zelf? Twee online tijdschriften en een televisie programma, die allen stedelijke verhalen delen, vertellen hun verhaal. Waar de één kiest voor een internationaal netwerk van reporters duikt de ander diep in de haarvaten van de stad. Cultuur, lifestyle, stedelijke ontwikkeling, wetenschap en politiek komen allemaal aan bod. Elke keer op geheel eigen wijze. Welke verhalen deel je en welke niet? Wie zijn de reporters? En wat drijft hun? En wat doen ze nog allemaal buiten het online tijdschrift? We gaan in gesprek met de oprichters van het internationale A city made by people, het Rotterdamse Vers Beton en City Folk van de NTR.

A city made by people (Citinerary)

A city made by people is een internationaal netwerk van gepassioneerde inwoners die verhalen delen over cultuur en lifestyle. Niet alleen online, maar het is ook mogelijk om met de bewoners uit Amsterdam, Rotterdam, Oslo, Boekarest, Minneapolis, Montreal, Lissabon en vele andere steden te af te spreken voor een kop koffie of een wandeling door de stad. We spreken zowel met de oprichter van City made by people, als met een lokale reporter via skype verbinding.

bron: citinerary.net

bron: citinerary.net

Help, we zijn populair

Vers Beton

Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammers. Het gaat hier niet om snel nieuws of uitgaantips maar Vers Beton deelt dagelijks verhalen en start het stadsdebat rondom politiek, kunst & cultuur, stedelijke ontwikkeling, wetenschap en onderwijs.

Na vijf jaar online de kritische blik op de stedelijke ontwikkeling van Rotterdam te hebben gedeeld was het afgelopen november tijd om een boek te lanceren. Help, We Zijn  Populair! richt zich op de recente geschiedenis van Rotterdam. Met artikelen geschreven door de mensen die zich betrokken voelen bij de stad. De Rotterdammers die er wonen, werken en leven en een kanttekening plaatsen bij het dominante positieve verhaal over de stad.

City Folk

City Folk is een serie van de NTR over het wezen van de veelkleurige, multiculturele stad. Deze internationale coproductie wordt gemaakt door verslaggevers uit de deelnemende landen. In elke aflevering van City Folk worden drie markante stadsbewoners met hun bijzondere levensverhalen geportretteerd, waarvan minstens een iemand van een andere etnische komaf. Etniciteit is echter niet de focus van het portret. Het gaat om het individuele verhaal, ongeacht de afkomst van de hoofdpersoon. City Folk wil zo de diversiteit van de grote stad weerspiegelen, maar ook stereotype beeldvorming van allochtonen tegengaan.

Dit jaar viert City Folk het 20-jarig jubileum. In de afgelopen 20 jaar zijn er bijna 600 portretten gemaakt in 31 landen, 62 steden. De volgende uitdaging voor het programma is de stap van televisie naar online media.

© NTR

© NTR

maandag 13 mrt 2017, 19.30
Expo
Deze 50 mensen waren aanwezig