Creatieve Industrie

Piet Paris ontmoet Desirée Hammen

Mode-illustrator Piet Paris deelt insights en laat ons kennismaken met Dutch Talent Desiree Hammen.
donderdag 17 dec 2015, 20.00
do 17 dec 2015, 20.00
IJ Zaal

Dutch Masters is een serie waarin we iedere maand internationaal werkende en wereldwijd bekende ontwerpers, beeldmakers en storytellers van Nederlandse bodem uitnodigen om te vertellen over hun carrière, hun inspiratiebronnen, het ambacht, hoogte- en dieptepunten en gerealiseerde en toekomstige projecten. Drijfveren en ambities worden bevraagd en wijsheden gedeeld. In de maand december is Piet Paris onze Dutch Master!

Op zijn elfde maakt hij zijn eerste modeontwerp: een trouwjurk. Anno 2015 zijn de illustraties van Piet Parisnom de plume voor Pieter ’t Hoen, zijn pseudoniem is een ode aan de hoofdstad van de mode – wereldwijd bekend dankzij publicaties in o.a. Vogue en Elle. In 1999 zette hij (samen met Angelique Westerhof) het Fashion Institute Arnhem (FIA) op, een masteropleiding voor modeontwerp (heet nu Master Fashion Design aan ArtEZ). Samen met Marc Kwakman richtte hij in 2008 Studio Piet Paris op. Behalve op illustraties richt Paris zich nu ook op product design en art direction en is hij creative director van de Nederlandse versie van het Amerikaanse Harper’s Bazaar, het oudste (sinds 1867!) en meest iconische mode-tijdschrift ter wereld, dat sinds 2014 ook in de Nederlandse schappen ligt.

Iedere editie vragen onze programmamakers de Master een jonge talentvolle maker aan te dragen die volgens hen een podium verdient. Piet Paris heeft Dutch Talent Desirée Hammen uitgenodigd te komen vertellen over haar werk. Desirée studeerde in 2003 af aan Artez, Hogeschool van de Kunsten in Arnhem. In 2012 voltooide zij haar opleiding aan de beroemde Ecole Lesage in Parijs waar zij zich specialiseerde in het haute couture borduren. Zij combineert de klassieke borduurtechnieken met haar vrije, autonome werk. Daarnaast maakt zij installatie’s en is zij de grondlegger van GardenMania, een stadstuin op Strijp-S in haar woonplaats Eindhoven. Zij had tentoonstellingen in Amsterdam, Istanbul, Shanghai, New York en Beijing.

donderdag 17 dec 2015, 20.00
IJ Zaal
Deze 112 mensen waren aanwezig