De Stad

Peer-to-peer

Lezing filosoof Michel Bauwens.
dinsdag 21 okt 2014, 20.00
di 21 okt 2014, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Hoe ziet de organisatie van een circulaire economie er uit? In samenwerking met Bureau de Helling komt de Belgische cyberfilosoof Michel Bauwens naar Pakhuis de Zwijger om te spreken over de ecologische en politieke aspecten van co-creatie. Hij zal wereldwijde ontwikkelingen op gebied van de deeleconomie duiden in de context van de circulaire stad.

Steden dragen intussen het meeste bij aan klimaatverandering en het verbruik van grondstoffen, maar beschikken ook over het grootste vermogen tot innovatie en verandering, zowel technologisch als sociaal. Bauwens zal daarbij aangeven wat bewoners en politici kunnen doen om deze hoognodige transitie te versnellen.

Bauwens is filosoof en publicist op gebied van de ‘peer-to-peer’-samenleving. Hij is oprichter van deFoundation for Peer-to-Peer Alternatives (P2P Foundation), een wereldwijd netwerk van wetenschappers en activisten die bezig zijn met de digitale en fysieke commons. Samen met Jean Lievens schreef hij in 2013 ‘De Wereld Redden, met peer-to-peer naar een post-kapitalistische samenleving‘ (uitgeverij Houtekiet).

Lot van Hooijdonk (wethouder in Utrecht, verantwoordelijk voor Verkeer en mobiliteit, Duurzaamheid, Milieu) zal reageren op de voorstellen van Bauwens.

dinsdag 21 okt 2014, 20.00
IJ Zaal
Deze 147 mensen waren aanwezig