Creatieve Industrie
Global Trends

Boekpresentatie Parliament

Er zijn weinig plekken waar de relatie tussen samenleving en architectuur zo expliciet wordt, als de plenaire zaal van een parlement.
dinsdag 17 mei 2016, 20.00
di 17 mei 2016, 20.00
Grote zaal

Architectenbureau XML doet sinds 2010 internationaal onderzoek naar ruimtes van politieke samenkomst en vanavond presenteren ze het boek ‘Parliament’ aan o.a. Alexander Pechtold. In dit unieke boek wordt een overzicht gegeven van alle plenaire zalen van de parlementen van de 193 lidstaten van de Verenigde Naties. Het boek geeft zo voor het eerst de mogelijkheid de plenaire zalen van alle parlementen in de wereld met elkaar te vergelijken.

Er zijn weinig plekken waar de relatie tussen samenleving en architectuur zo expliciet wordt, als de plenaire zaal van een parlement. Immers, hier worden volksvertegenwoordigers, regering, journalisten en publiek door middel van architectuur op een specifieke manier ten opzichte van elkaar georganiseerd. De plenaire zaal van een parlement is daarmee niet alleen een uitdrukking van een politieke cultuur, maar het ontwerp van de zaal geeft deze cultuur ook mede vorm. Het maakt een verschil voor de manier waarop het debat gevoerd wordt of politici op zwaardlengte afstand (Verenigd Koninkrijk) of in comfortabele draaistoelen  (Nederland) in discussie gaan.

XML quote

dinsdag 17 mei 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 75 mensen waren aanwezig