Creatieve Industrie

Over lichtontwerpen

Met Har Hollands, Jeroen van de Gruiter, Arnout Meier, Herman Kuijer en Joost Overbeek.
maandag 15 feb 2016, 20.00
ma 15 feb 2016, 20.00
Grote zaal

Voor de vijfde maal organiseert Dutch Design Daily in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een live avond waarin een greep wordt gedaan uit het archief van het online platform. Deze editie zoomen we specifiek in op lichtontwerpen. Verschillende licht designers komen aan het woord en krijgen een podium om hun verhaal te doen, hun projecten te laten zien en in gesprek te gaan.

Har Hollands
Lichtarchitect Har Hollands heeft inmiddels vele lichtconcepten gerealiseerd op tal van plekken in de wereld. Zijn projecten in onder meer Caïro, Istanbul en Miami laten zien wat je met licht in de openbare ruimte zoal kunt doen. Hij was jarenlang curator van het GLOW in Eindhoven, een festival over de schoonheid en functionaliteit van licht.

Jeroen van de Gruiter / Young talent
Jeroen van de Gruiter (1987) is in 2015 cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. In zijn eindproject ‘Passage Of Light’ laat hij zijn fascinatie zien voor de fenomenen die veroorzaakt worden door licht.

Arnout Meijer
Arnout Meijer studeerde in 2012 af aan de Design Academy Eindhoven. Hij ontwerpt objecten waarin lichttechnologieën, elektrotechniek en vormgeving samenkomen. Zijn producten, installaties en sculpturen zijn gebaseerd op verschillende aspecten van licht.

Herman Kuijer
Vanaf begin jaren tachtig maakte Herman naam met kunstwerken waarin licht en kleur een belangrijke rol spelen. Kuijer werkt veel in opdracht van overheden en het bedrijfsleven. Zijn installaties gaan altijd een relatie aan met de omgeving waarvoor zij gemaakt zijn. Het zijn toevoegingen en/of aanvullingen in de architectuur.

Joost Overbeek / Column
Auteur van o.a. Design enzo. Over Dutch Design wordt vaak heel gewichtig gedaan. Onzin, vindt Joost Overbeek. Joost is Dutch en designer, dus hij weet het. Ontwerpen is een hartstikke leuk vak en dat moeten we zo zien te houden. Maar er zijn beren op de weg, of liever gezegd: communicatieadviseurs, designcritici en nog erger: vakbroeders die de zaak naaien.

maandag 15 feb 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 199 mensen waren aanwezig