Creatieve Industrie

Out of this world

Dé talkshow voor de creatieve industrie, deze keer met Boda Boda Madness, Other Futures, Space Beers en ROBOTANICA.
dinsdag 13 feb 2018, 20.00
di 13 feb 2018, 20.00
Expo
Reageer

Pakhuis De Zwijger’s What’s Up? is dé talkshow voor de creatieve industrie en ook deze maand nodigen we weer toffe sprekers uit om jou iets te vertellen over hun meest recente werk. Zet je verbeeldingskracht aan het werk: space, sci-fi, robots, Mad Max en het grote onbekende - deze keer nemen we je mee naar andere werelden en beyond.

Other Futures

Robots pikken onze banen in, algoritmes nemen onze beslissingsbevoegdheid over – het westerse perspectief op de toekomst is redelijk dystopisch te noemen. Twaalf jaar geleden liep Brigitte van der Sande al rond met het idee om een festival te organiseren waarin juist de verbeelding van niet-westerse toekomsten centraal staat. Van 2 t/m 4 februari vindt de eerste editie van Other Futures plaats en staan de Sugar Factory en Melkweg volledig in het teken van niet-westerse sci-fi. Met films, anime & manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, masterclasses en lezingen, en met inspirators zoals Mykki Blanco, Walidah Imarisha en Jaque Njeri in de line-up. Hoe kunnen we sci-fi gebruiken om op een positieve manier te reflecteren op de toekomst, maar ook als tool voor empowerment? Tickets voor Other Futures zijn te koop vanaf €28,40.


Ontmoet Mad Max Driver, Machete, Vibze, Ghost Rider, Red Devil, Lion en The Rasta Driver. Zij rijden in schitterende kostuums op hun matching kleurrijke motortaxi’s in Nairobi. Hun outfits werden ontworpen door de Keniaanse – Oegandese modeontwerper Bobbin Case in het kader van Boda Boda Madness, een project van Chase en kunstenaar Jan Hoek. De expo toont Jan Hoeks fascinerende beelden van de Boda Boda-motorrijders in outfits van Case, met een soundscape van de Nederlandse artiest Torus. De expo loopt van 17 februari t/m 25 maart 2018 in De Melkweg.

Space Beers: The Beginning

Reizen met de snelheid van licht, de allernieuwste gizmo’s, door AI aangedreven ontvoeringsmachines – het bestaat allemaal in het universum van Space Beers: The Beginning, gecreëerd door Maurice Schutte en Philip Howe. De twee ontmoetten elkaar tijdens een dronken nacht op het Filmfestival van Cannes. Voordat ze het wisten, was daar het idee voor een film over buitenaardse ontvoering waar bier de enige hoop op overleven zou zijn. Maar om een heuse feature film te produceren is veel geld nodig. Geheel in stijl bedachten ze het lucratieve crowdfunding idee om samen met de Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing het biertje Space Monkey te produceren. Een verhaal over hoe een aards biertje een buitenaards idee kan verwezenlijken.

ROBOTANICA

Wat de initiatieven van expo ROBOTANICA met elkaar gemeen hebben, is dat  – in plaats van mens en robot – de focus tussen natuur en robots centraal staat. Een zelf-cultiverende tuin die zich verplaatst op basis van de behoefte aan zonlicht of water, een installatie die de kosmos nabootst met meer dan 3000 sterren en planeten of het gebruik van insecten als zoekinstrumenten naar overlevenden in rampgebieden. Volgens Arjen Bangma en Joanette van der Veer van Transnatural Art & Design is er nog veel te leren op dit gebied. De tentoonstelling laat zien hoe de komst van robotica in ons dagelijkse leven zowel de mensheid als de natuur kunnen verrijken en ondersteunen om milieuschade uit het verleden te overwinnen. Tot 11 mei is de expositie te zien in de Transnatural Workspace en vanaf 25 mei t/m 8 juni vindt in de Tolhuistuin een buiten expositie plaats.

© Transnatural Arts & Design

dinsdag 13 feb 2018, 20.00
Expo
Deze 44 mensen waren aanwezig