De Stad

Openbare ruimte, verkeer, parkeren en duurzaamheid.

In oktober en november organiseert stadsdeel Centrum in samenwerking met Pakhuis De Zwijger drie themabijeenkomsten om ideeën en suggesties te verzamelen ten behoeve van een nieuw bestemmingsplan voor Stadswerf Oostenburg.
woensdag 6 nov 2013, 19.30
wo 6 nov 2013, 19.30
IJ Zaal
Reageer

In oktober en november organiseert stadsdeel Centrum in samenwerking met Pakhuis De Zwijger drie themabijeenkomsten om ideeën en suggesties te verzamelen ten behoeve van een nieuw bestemmingsplan voor Stadswerf Oostenburg. Voor een kwalitatief goed bestemmingsplan is het stadsdeel op zoek naar input vanuit de huidige bewoners en ondernemers op en rond Oostenburg. Ook partijen, zoals woongroepen en creatieve ondernemers die zich in de toekomst hier willen vestigen, worden gevraagd om een bijdrage te leveren. Het uitgangspunt van de thema-bijeenkomsten is het Ruimtelijk Kader.

Na de eerste bijeenkomst op dinsdag 19 oktober over het stedenbouwkundig raamwerk en programma gaan we op woensdag 6 november aan de slag met de openbare ruimte, verkeer, parkeren en duurzaamheid op Oostenburg. Na een korte plenaire introductie gaan we onder begeleiding van stadsdeel Centrum, Urhahn Urban Design en Delva Landschapsarchitecten in werkgroepen aan de slag met het gebied. Aan het einde geeft ‘visiting critic’ Steven Delva (DELVA Landscape Architects) een reflectie op de uitkomsten. Gespreksleider van alle avonden is Susanne Heering.

Thema’s werkgroepen
Stratenpatroon, verkeer en parkeren
– groen en verblijfsplekken
– woonstraten, maat en schaal, overgang publieke naar privé
– duurzaamheid (bij voldoende animo)

Inspiratie gevraagd
Het onderwerp van de bijeenkomst op woensdag 6 november is de openbare ruimte, verkeer, parkeren en duurzaamheid op Oostenburg. Je kunt foto’s of filmpjes mailen naar Harold IJskes (h.ijskes [at] centrum.amsterdam.nl ). Dit materiaal wordt gebruikt tijdens de werksessies.

Inschrijven voor deze avond kan hier. Let wel, deze avond is alleen bedoeld voor (potentiele-) gebruikers van het Oostenburgereiland en de directe omgeving.

Vragen
Neem voor vragen contact op met Edward Loos (Projectmanager Stadswerf Oostenburg), via telefoon 06 – 2854 1134 of e-mail: eloos [at] centrum.amsterdam.nl , of met Paul Stalenberg (assistent projectmanager) via telefoon 06 – 3058 0370 of e-mail pstalenberg [at] centrum.amsterdam.nl