De Stad

Op waarde geschat

Workshop over het bepalen en in kaart brengen van de waarde die initiatieven creëren.
dinsdag 3 nov 2015, 20.00
di 3 nov 2015, 20.00
IJ Zaal

We organiseren steeds meer van onderaf en komen daarin natuurlijk de geïnstitutionaliseerde partijen tegen, zoals de overheid, corporaties, zorg en welzijnsinstelling, fondsen enzovoorts. Wanneer er sprake is van samenwerking en 'transactie', dan rijst altijd weer de verantwoordingsvraag. Hoe bepaal je nu wat een initiatief waard is? Tijdens deze avond gaan we samen met enkele initiatieven een methode uitproberen om hun waarde in kaart te brengen. Wil je ervaren of dit ook nuttig is voor je eigen initiatief? Kom dan naar de avond!

Je begint een initiatief in een buurt, je krijgt anderen enthousiast en dan… dan komen er mensen bij, schuiven organisaties aan en gaat de gemeente er iets van vinden. Het is misschien nodig maar wordt het er makkelijker op? De belangen en motieven zijn divers: iets moois maken, bijdragen aan beleidsdoelstellingen, je passie volgen, netwerken of je brood verdienen zijn heel verschillende waarden die mensen scheppen.

Aan het begin van de avond maken we kennis met zulke verschillende waarden. Paul Bos van Boer Bos en George Oomen van de FlexBieb laten zien hoe zij succesvol waren met waardecreatie voor hun initiatief. Ook zijn er andere initiatieven aanwezig alle met een eigen vraag over de waarde van hun initiatief. Ze komen uit verschillende hoeken zoals de sport, de kunst, de energie, de zorg en de wijkonderneming. Met hun gaan we deze avond aan de slag en daar kunnen we jullie hulp bij gebruiken! Samen kijken we hoe we de verschillende waarden die mensen scheppen kunnen verbinden en gaan we deze delen. Zo ga je naar huis met allerlei tips over waardecreatie.

 

dinsdag 3 nov 2015, 20.00
IJ Zaal
Deze 79 mensen waren aanwezig