De Stad

Op een deelfiets moet je het leren

Helpt de terugkeer van de deelfiets tegen stedelijke fietsoverlast?
woensdag 31 okt 2018, 20.00
wo 31 okt 2018, 20.00
Studio

Met de snelle groei van het aantal Amsterdammers groeit ook het aantal Amsterdamse fietsen. Deze groei gaat niet altijd zonder problemen, de fietspaden worden drukker en fietsparkeren wordt steeds meer een probleem. Helaas gaat dit vaak ten koste van voetgangers, vooral voor rolstoelgebruikers is de stad nog steeds een hindernisbaan. Betaald parkeren is geen optie, want fietsen zijn niet traceerbaar. Om dit probleem aan te pakken, kijkt de gemeente naar het opnieuw toelaten van deelfietsen. Is een beter ingericht deelfietssysteem een oplossing voor de fietsparkeerdrukte? Hoe moet dit dan worden ingericht, en hoe wordt dezelfde ongecontroleerde situatie als in 2017 voorkomen? Samen met zes HvA-studenten en andere gasten gaan wij op zoek naar antwoorden.

We beginnen met de presentatie van het onderzoek door de HvA studenten, gepresenteerd door Max Zoetelief. Zij hebben onderzocht hoe de deelfiets, als last-mile-oplossing, bij kan dragen aan het verminderen van de ruimtevraag van deelfietsen.

Aansluitend zullen Erik de Winter van Urbee, Jaron Borensztajn van Cargoroo en Amélie Strens van NS Stations reageren

Daarna zullen de stadsdeelbestuurders uit Zuid, Oost en Centrum Rocco Piers, Rick Vermin en Micha Mos en Raadslid Jan-Bert Vroege reageren op het onderzoek en de voorstellen van de studenten.

 

woensdag 31 okt 2018, 20.00
Studio
Deze 50 mensen waren aanwezig