Menno van der Veen

Ontweten

Met o.a. Rémy Limpach, Erna Rijsdijk, Marcel Metze en Pieter Hilhorst.
maandag 3 jun 2019, 20.00
ma 3 jun 2019, 20.00
IJ Zaal

Een programma waarin mythes worden ontkracht over Srebrenica, Nederlands-Indië en Shell, literaire scènes worden voorgelezen en wordt gediscussieerd over Nederlandse cultuur. Wat moeten we Ontweten, wat juist herdenken? Welke rol spelen drama’s in het buitenland waar Nederland bij betrokken was in het zelfbeeld van ons land? Welke rol zouden ze moeten spelen?

Onder leiding van Pieter Hilhorst gaan we in gesprek met Rémy Limpach die een proefschrift ‘de brandende kampongs van Generaal Spoor’ schreef over de dekolonisatie van Indonesië, met Erna Rijsdijk die onderzoek doet naar de betrokkenheid van Nederland bij Srebrenica en journalist Marcel Metze die een biografie schrijft van Shell. De gasten ontkrachten de hardnekkigste mythes, stellen beelden bij en gaan met elkaar en het publiek in gesprek over betekenis ervan voor het zelfbeeld van Nederland. Menno van der Veen leidt de verschillende onderdelen in met korte literaire scènes.

Aanleiding voor het programma vormt het verschijnen van de roman Ontweten van Menno van der Veen (3 juni 2019 bij uitgeverij van Oorschot).

maandag 3 jun 2019, 20.00
IJ Zaal
Deze 74 mensen waren aanwezig