Creatieve Industrie

Ondernemersverhalen

Over bierbrouwen en fietsverhuur: twee ondernemersverhalen, verteld door de oprichters.
Gratis, extern reserveren
vrijdag 13 okt 2017, 19.30
vr 13 okt 2017, 19.30
Expo
Reageer

Trek bier en fiets samen en je hebt een Amsterdamse discussie, trek de woorden uit elkaar en je krijgt drie ondernemersverhalen uit Amsterdam. Dat laatste is wat er komende Freelance Friday gaat gebeuren. Als het logistiek allemaal gaat lukken, kunnen we dat bier ook nog eens proeven!

  • Marcel Ellens was optiehandelaar op de Amsterdamse beurs, maar heeft intussen zijn eigen fietsverhuurbedrijf: NDSM Bikes. Wat bracht hem tot deze overstap? Welke obstakels moest hij omzeilen? En hoe gaat het momenteel in deze explosief gegroeide handel in Amsterdam?
  • Momenteel verrijst vlakbij de molen van Sloten de nieuwe bierbrouwerij van De 7 Deugden. Het bedrijf is een sociale onderneming en gestart vanuit het idee om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden. Een brouwerij blijkt daar een geschikte plek voor en bier het juiste product. Bedenker en directeur Garm Haakma komt het verhaal van De 7 Deugden toelichten.
  • Onlangs opende brouwerij De Prael een tweede vestiging met een brouwerij en een proeflokaal in het westelijk havengebied. Zo’n 13 jaar geleden combineerden twee psychiatrisch verpleegkundigen hun hobby – bierbrouwen – met hun vak. Dat was dus ruim vóór het inmiddels klinkende succes van lokale bieren. Oprichter Arno Kooy kent het hele verhaal.

Inloop vanaf 19:00 uur, start presentaties 19:30 uur

Gratis, extern reserveren
vrijdag 13 okt 2017, 19.30
Expo