Creatieve Industrie

Ondernemers in innovatieve media

Hoe kunnen innovatieve ondernemers nieuwe media op een slimme manier inzetten?
Gratis, extern reserveren
vrijdag 7 apr 2017, 19.30
vr 7 apr 2017, 19.30
Expo

De huidige markt vraagt om innovatieve business modellen en het slim inzetten van nieuwe vormen van media. Van apps, serious games en digitale campagnes tot een compleet andere visie op het traditionele verdienmodel; hoe speel je daar als ondernemer goed op in?

XHIBY is een Amsterdamse startup met een missie. Met innovatie en toepasbaarheid wil het technologie voor iedereen toegankelijk maken. Het bedrijf bouwt apps en app builders voor niche markten, zoals politiek, journalistiek en cultuur.

Annet de Graaf, mede-oprichter van XHIBY, vertelt over de eerste testervaringen van een jonge politicus van de eerste app builder: Inspraak!. De lancering vond plaats op 15 maart, de dag van de verkiezing van de nieuwe Tweede Kamer.

Deze app builder voor de politiek is o.a. een instrument om ideeën van burgers te verzamelen en in te zetten voor de lokale en landelijke politiek. Met Inspraak! hoopt XHIBY een rol te gaan spelen bij de gemeentelijke verkiezingen in 2018. 

Stella de Jager heeft 15 jaar als uitgever gewerkt voor grote mediabedrijven. Daar heeft zij serious games, apps, websites, e-learning, en (e-)boeken ontwikkeld voor verschillende doelgroepen. 

Intussen is zij haar eigen bedrijf S2 Uitgevers gestart met een innovatief uitgeefmodel. In dit uitgeefmodel investeert de auteur en ontvangt hij of zij ook alle omzet. “Steeds meer auteurs willen zelf de regie willen voeren over hun eigen (levens)werk”, is haar overtuiging.

Kenmerk is ook dat S2 Uitgevers meer een netwerkorganisatie is dan traditionele uitgeverijen. Dat houdt in dat voor een uitgave experts worden ingeschakeld die de meeste meerwaarde bieden. De uitgeverij heeft dus niet onnodig mensen in dienst en er zijn niet of nauwelijks overheadkosten. 

Inloop vanaf 19:00 uur, start presentaties 19:30 uur.

Gratis, extern reserveren
vrijdag 7 apr 2017, 19.30
Expo