Creatieve Industrie

Ondernemen met idealen

Met o.a. Amstelzwam, Two Dots en Nuud.
Gratis, extern reserveren
vrijdag 13 dec 2019, 19.30
vr 13 dec 2019, 19.30
Expo

Steeds vaker is ondernemen is meer dan de handel of dienstverlening alleen, meer dan alleen geld verdienen. Het kan ook een uitdrukking van passie en persoonlijkheid zijn, of van een kijk op de wereld, of beide. Maar hoe ga je om met hooggestemde idealen en een freelance, dan wel een ondernemersbestaan? Om die vraag te beantwoorden hebben we een aantal freelancers en ondernemers uitgenodigd die daar wat over gaan vertellen. Soms schuilen die idealen in een werkwijze of het concept, soms is het product zelf de uitdrukking van het ideaal.

Aanrechtagrariër

Of urban farmer. Zo noemt Rudy Klaassen zich nu hij bezig is met de promotie van de Amstelzwam. Het is de concrete uitwerking van zijn duurzame en circulaire visie op de wereld en zijn ondernemerschap. Want wat is het geval? Dit dus: oesterzwammen telen op koffiedik.

Klaassen: “Wist u dat de gemiddelde Amsterdammer 3,2 bakkie koffie per dag drinkt? Dat is al snel 6 miljoen kilo koffie per jaar. Dat zijn 550.000 emmers koffiedik, een stapel emmers van 187 km hoog. Van elke koffieboon belandt slechts 0.2% in je kopje. De overige 99,8% wordt weggegooid. Op dit afval kunnen oesterzwammen goed groeien. Eetbare paddenstoelen kweken op het afval van de stad.”

Profit-plus merken

“Het liefst werken we voor merken die een positieve verandering teweeg willen brengen in de wereld, en verder kijken dan winst,” dat zeggen Fleur Reuser en Liselot van Kesteren.

Zij werkten voor onder andere Artsen zonder Grenzen en Innocent, een producent van smoothies in duurzame verpakking. Over hun werkwijze, over hun zorgen voor en blik op de toekomst zal Liselot het woord voeren namens Two Dots.

De verpakking van Nuud. is voor de producent van deze duurzame deodorant ook van groot belang. Dus zijn ze op zoek gegaan naar een afbreekbare tube. Afgezien van het verhaal over het smeersel zelve is het creëren van een duurzame productieketen interessant.

De ambitie is best groot bij oprichter Martijn van Seters, getuige de pay-off: fresh armpits worldwide. Maar natuurlijk willen we ook weten waarom deze manier van ondernemen, met dit product, voor hem van belang is.

Zaal open 19:00 uur, start programma 19:30 uur

Gratis, extern reserveren
vrijdag 13 dec 2019, 19.30
Expo