Creatieve Industrie

The Human Face Of Iran

Het menselijke gezicht van een land en haar inwoners door fotografe Oda Akkermans.
woensdag 1 mrt 2017, 10.00
wo 1 mrt 2017, 10.00
Café

Fotografe Oda Akkermans heeft haar hart verloren aan Iran. Woorden zijn voor haar niet voldoende om de ziel van dit prachtige grote land te laten zien. Daarom werkt ze aan een boek vol foto’s van aardige en hartverwarmende mensen die ze tijdens haar reis is tegengekomen. Ze had vele gesprekken met mensen over hun land, over leven en laten leven, over hun mogelijkheden en onmogelijkheden. De serie The Human Face Of Iran laat de menselijke kant van Iran zien en hoe Oda haar hart verloor aan het land.

Oda Akkermans begon met het maken van zwart-wit portretten van kinderen en oude mensen en exposeerde hier een aantal jaren mee in binnen-en buitenland. Ze ontwikkelde en drukte alles zelf af op barietpapier. De laatste jaren maakt ze vele woon- en reisreportages, waarvan een aantal foto’s sinds kort is uitgegeven op ansichtkaarten die over de hele wereld verkocht worden. Belangrijk in haar werk zijn sfeer en en het spelen met natuurlijk licht. Ze is trouw aan haar manier van werken en in de foto’s die ze maakt zie je haar liefde voor het vak duidelijk terug.

Het verhaal achter de foto’s

Over haar serie The Human Face Of Iran: “Vanaf het moment dat ik voet op Iraanse bodem zette, was ik verkocht. Ondanks het grote cultuurverschil voelde ik mij meer dan welkom. De liefde en warmte die ik onderweg ondervond bij jonge en oude mensen, arm en rijk, dik of dun, het heeft een grote indruk op me gemaakt. Ik had vele gesprekken over hun land, over leven en laten leven, over hun mogelijkheden en onmogelijkheden. Het verhaal achter deze foto’s wil ik graag laten zien. Dit zijn de mensen die er wonen en dit is het menselijke gezicht van een land waarvan wij westerlingen nog veel kunnen leren. Ik heb mijn hart verloren aan Iran.”