De Stad

Middensegment huur alweer in de knel?

Talkshow over Amsterdamse woonkwesties. Met o.a. Slag om bouwlocaties bedreigt huurmarkt; Nieuw corporatiebestel: wat gaan de corporaties nog doen?
dinsdag 9 jun 2015, 22.27
di 9 jun 2015, 22.27
Grote zaal

Programma

Debat
Nieuw corporatiebestel:
wat gaan de corporaties nog doen?
Op 1 juli wordt de nieuwe Woningwet van kracht. De woningcorporaties moeten dan ook formeel functioneren in een heel ander speelveld. Wat betekent dat voor de stad? Wat gaan de Amsterdamse corporaties wel doen en niet doen? De visie van drie corporatiebestuurders.

Met Hester van Buren (Rochdale), Mieke van den Berg (Eigen Haard) en Karin Laglas (Ymere)

Presentatie
Transformatie Amsta. Van zorginstelling naar zelfstandige seniorenwoningen
Met Hélène Pattijn, directeur Cocon Vastgoed
Het voormalige verzorgingshuis Amsta/Tabitha op de Amsteldijk is omgebouwd tot 120 zelfstandige sociale huurwoningen voor ouderen met lichte zorgvraag. Hoe heeft Cocon Vastgoed dat voor elkaar gekregen? Welke lessen zijn te trekken? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om zorginstellingen succesvol te transformeren?

Meer info

Debat
Middensegment huur alweer in de knel?
Met Annius Hoornstra en Heleen Aarts
De vraag naar vrijesectorhuur is groot. De bouw van deze woningen komt op stoom. Maar nu de markt aantrekt, dreigt dit segment opnieuw in de knel te komen. Worden beleggers uit de markt geprijsd? Is speciaal beleid nodig?

Hoornstra is Manager Gebiedsontwikkeling en Transformatie bij de gemeente Amsterdam; en Heleen Aarts is directeur gebiedsontwikkeling bij Amvest.

Presentatie
Woontoren met ‘Friends’-appartementen
Met Wim Looijen, adjunct-directeur AM Noord-West
Ontwikkelaar AM bouwt een 75 meter hoge woontoren op Overhoeks in Amsterdam Noord met middeldure huurwoningen. De woontoren zal 147 appartementen tellen, waarvan een deel wordt bestemd voor woningdelers via het ‘Friends-concept’. Een toekomstbestendig concept?

Gesproken Column
Winnie Terra: wat huurders van de corporaties verwachten
Terra is de nieuwe (duo-)voorzitter van de Huurdersvereniging Amsterdam.

Vanaf half tien: netwerkborrel

dinsdag 9 jun 2015, 22.27
Grote zaal
Deze 209 mensen waren aanwezig