Creatieve Industrie

Nog een portie Dutch Design

Met Circus Family, Dutch Invertuals, Trapped in Suburbia, Studio Tast en een column van Jacob de Baan.
donderdag 16 feb 2017, 20.00
do 16 feb 2017, 20.00
Grote zaal

Voor de negende maal organiseert Dutch Design Daily in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een live avond over Dutch Design waarin een greep wordt gedaan uit het brede archief van het online platform. Met Circus Family, Dutch Invertuals, Trapped in Suburbia, Studio Tast en een column van Jacob de Baan.

Circus Family

Is een groep van audiovisuele ontwerpers met een focus op high-end projecten. Ze werken binnen projecten vanuit meerdere disciplines zoals design, film, muziek en interactieve technologie. Circus Family gelooft in het samenvoegen van design en technologie om zo nieuwe gebieden te verkennen en om nieuwe krachtige audiovisuele ervaringen te creëren. Zo maakten ze voor HEMA de zes meter hoge Sintersizer, een muziekmachine gemaakt van speelgoed. Verder werkten ze voor o.a. Nike, Tommy Hilfiger, SXSW en de New York Design Week.

Trapped in Suburbia

De ontwerpen van Trapped in Suburbia zijn gericht op de ervaring van het publiek. Daarbij kiezen ze voor het medium dat de meeste impact heeft. Dit dwingt ze niet alleen om interdisciplinair te zijn, maar het prikkelt ook hun talent en kennis op een spannende manier. De Sound Poster serie is bijvoorbeeld een reeks experimenten waarin het collectief digitale en analoge technieken mixt in een publieke ervaring. Trapped in Suburbia organiseert ook inspirerende creatieve festivals, lezingen en tentoonstellingen en zijn ze op dit moment bezig met de stichting Flags of Peace, waarmee ze vanuit iedere natie uit de hele wereld een vredesvlag laten ontwerpen en deze laten rondreizen.

Studio Tast

Studio Tast is een ontwerpbureau gespecialiseerd in onderwijsinnovatie. Hun passie ligt bij het ontwerpen van vernieuwende en eigentijdse (les)materialen, platformen en leermiddelen. Hierbij staan denken én doen centraal en komt online met offline leren samen. Deze producten maken het mogelijk om iedereen op zijn/haar eigen leerstijl en niveau te stimuleren. Doel is om mensen, jong en oud, met plezier, gemotiveerd en actief te laten leren. Studio Tast werkt vanuit een design thinking filosofie en een embodied learning methode. Daarnaast passen ze vernieuwende technologieën en design toe om de leerervaringen tot leven te brengen.

Dutch Invertuals | Wendy Plomp

Wendy Plomp is oprichter, curator en art director van Dutch Invertuals.
Dutch Invertuals is een collectief van individuele ontwerpers die de grenzen van hun professie verleggen. Hun achtergronden mogen verschillen, de ontwerpers hebben één ding gemeen: het experiment staat centraal in hun ontwerpen. Dutch Invertuals staat bekend om hun vooruitstrevende, gewaagde ontwerpen. In Milaan (Salone del Mobile) en Eindhoven (Dutch Design Week) presenteerden ze op een gedurfde, poëtische en soms confronterende manier.

Jacob de Baan

jacob_newJacob de Baan is ontwerper, met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen van producten en visuele communicatie voor bedrijven en instellingen, zoals het Van Gogh Museum, Pols Potten, DARK en HEINEN Delfts Blauw. Hij heeft een track record als art director en projectleider bij de ontwikkeling van processen van de nieuwe corporate identiteit.

donderdag 16 feb 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 145 mensen waren aanwezig