De Stad

Nog acht jaar te gaan

We blikken vooruit naar memorabele projecten die in de aanloop van 2025 worden gerealiseerd.
Gratis toegang
vrijdag 27 okt, 19.30
vr 27 okt, 19.30
Grote zaal
Reageer

De jaarlijkse publieke bijeenkomst om het te hebben over dé verjaardag van Amsterdam. Nog acht jaar te gaan en dan bestaat onze stad Amsterdam 750 jaar. In de afgelopen decennia is er veel in Amsterdam veranderd en ook de komende jaren zal onze stad een ware metamorfose ondergaan. Welke stempel wordt er gedrukt op de verjaardag van Amsterdam in 2025? Met nog acht jaar te gaan is dit het moment om in de nabije toekomst te turen en ambities te formuleren.

Meer informatie over sprekers en het programma volgt snel.

Het afgelopen jaar zijn er inspirerende ideeën verder uitgewerkt met en door leden van de Club van 750. Tijd dus voor een update van deze feestelijke projecten. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van begin 2018 vragen we ons ook af hoe de politiek zich in zal zetten voor het 750-jarig bestaan van Amsterdam.

Amsterdam 700 jaar – 1975

De vorige grote verjaardag van Amsterdam dateert uit 1975. Het 700-jarig bestaan van de stad werd gevierd met allerlei initiatieven. De eerste editie van SAIL werd gehouden, het eerste Kwakoe Festival vond plaats, het eerste Amsterdam Tournament (het ‘Ajax 700 toernooi’) werd gespeeld en het Holland Festival kwam naar de stad. Het Amsterdams Historisch Museum in de Kalverstraat, het Bijbels Museum aan de Herengracht en het Rembrandthuis werden (opnieuw) geopend. De stad kreeg 700 nieuwe bomen en er hing sfeerverlichting aan de bruggen in de binnenstad. De oliecrisis en de economische neergang in die tijd weerhielden Amsterdammers er niet van het jubileum groots te vieren. Van de investeringen destijds profiteert de stad tot op de dag van vandaag. Ook nu is er krapte door de naweeën van de kredietcrisis. En ook nu is het zoeken naar een manier om verder te kijken en te dromen.

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Gratis toegang
vrijdag 27 okt, 19.30
Grote zaal
Reserveer
Deze 8 mensen zijn aanwezig