De Stad

Van droom naar werkelijkheid

Ontdek de nieuwe kavels en ontmoet je voorgangers.
dinsdag 22 sep 2015, 18.30
di 22 sep 2015, 18.30
Kavel 21

Op dinsdag 25 augustus onthulde de wethouder Bouwen & Wonen, Laurens Ivens, het kavelaanbod van 2015. De stad is gelukkig weer nieuwe zelfbouwkavels rijker. 10 oktober organiseert de gemeente Amsterdam de jaarlijkse zelfbouwmarkt waar je een optie kunt nemen op een van de nieuwe kavels. Ter voorbereiding van de markt organiseren wij een avond om je alvast inspiratie mee te geven. Tijdens deze editie van het zelfbouwcafé vertellen je voorgangers over hun eigen dromen en ervaringen; met het bouwen van hun huis, maar ook met de buurt die nu steeds verder vorm krijgt. Ook maak je kennis met de nieuwe kavels en gebieden.

Om de zelfbouwers in spé te inspireren vindt deze editie plaats op kavel 21 in gebouw Blackjack vlakbij de toekomstige zelfbouwmarkt in Buiksloterham aan de Ridderspoorweg 171-215.

Op deze avond zal het kavelaanbod, zowel de individuele kavels als de bouwgroepen, toegelicht worden. Het gaat om de kavelprojecten Buiksloterham, Entreegebied, Schepenlaan, Duinluststraat, Zeeburgereiland, Steigereiland, Amstelkwartier, Karel Klinkenberg, Driemond, Sloterweg, ’s Gravendijk en het Broekmanhuis.

We gaan in gesprek met ervaren zelfbouwers, zowel individueel als in een groep, en zelfbouwers in spé die momenteel in de rij staan voor het bemachtigen van een kavel. Welke dromen hadden en hebben de zelfbouwers? Zijn die dromen ook uitgekomen? Op welk vlak wel, en op welk vlak niet? Hoe hebben de ervaren zelfbouwers het bouwproces ervaren? Wat kunnen zij de nieuwe zelfbouwers meegeven? Bestaande bouwgroepsleden zijn ook aanwezig om hun dromen en ervaringen te delen. Ook gaan we aandacht besteden aan een initiatief van zelfbouwers: de Zelfbouw Wiki.

Programma

18.30 – 18.45 Welkom

Opening door moderator Ruben Maes

18.45 – 19.15 Toelichting nieuwe aanbod

Toelichting nieuwe aanbod door Team Zelfbouw, Gemeente Amsterdam

19.15 – 19.45 Zelfbouwers aan het woord

In gesprek met een aantal ervaren zelfbouwers over het realiseren van hun dromen. Van individuele kavels tot bouwgroepen en natuurlijk niet te vergeten de kluswoningen. Inspiratie!

In gesprek met:
- Edgar Rijsdijk, Individuele Zelfbouwer uit Amstelkwartier.
- Karleen Venker, 55+ Zelfbouwgroep op Bilderdijkkade in stadsdeel West.
- Ingrid Lochem, Kluswoning Zelfbouwer
- Jasper Soeteldal, Individuele Zelfbouwer uit in Buiksloterham

19.45 – 20.00 Zelfbouw Wiki

Uitleg Zelfbouw Wikipedia door Michiel de Lange en Frank Alsema.

20.00 – 20.15 Slot

Slot door theatermaker Karlijn Kistemaker.

20.15 – 20.30 Afsluiting
dinsdag 22 sep 2015, 18.30
Kavel 21
Deze 53 mensen waren aanwezig