Creatieve Industrie
Global Trends

New Kid On The Blockchain

Blockchain voor dummies. Een inkijk in deze veelzijdige technologie met experts, start-ups en technologie visionairs.
donderdag 6 jul 2017, 19.30
do 6 jul 2017, 19.30
IJ Zaal

Blockchain gaat het helemaal worden! Toch? Maar stiekem is de technologie er al lang én wordt hij volop gebruikt voor verschillende doeleinden, van financiële instellingen tot start-ups en deelplatformen. Voorstanders vergelijken blockchaintechnologie zelfs met het revolutionaire karakter van het Internet. Tijd om verder te kijken dan de hype en te zorgen dat Blockchain toegankelijk wordt voor iedereen. Want hoe werkt deze decentrale technologie en welke oplossingen biedt het? Gaat blockchain de wereld veranderen for the good, en zo ja, hoe snel gaat dat? Voor iedereen die precies wil weten wat blockchain inhoudt; deze avond gaan we in gesprek met tech-experts, start-ups en critici.

  • Peter de Ruiter, auteur van ‘Bitcoins beter begrijpen’, geeft allereerst een mini-college Blockchain Voor Dummies waarin hij alle ins en outs in één keer helder uitlegt zodat je precies weet wat blockchain inhoudt.
  • Vervolgens vertelt Pieter Haasnoot, medeoprichter van de social enterprise Publicism die blockchain inzet voor persvrijheid, hoe blockchain de maatschappij kan veranderen. Kan blockchain machtsstructuren doorbreken en zo ja, hoe werkt dat?
  • Daarna vertelt Maarten Bloemers van GUTS-tickets hoe blockchain ticketfraude kan voorkomen en deelt Indre Leonaviciute van fairbnb hoe zij blockchain gebruiken voor het (eerlijk) verhuren van woningen.
  • We sluiten af met een panelgeprek tussen Pieter Haasnoot, techniekfilosoof Marjolein Lanzing en Peter de Ruiter over de toekomst van blockchain. Hoe groot gaat de impact zijn en welke uitdagingen zijn er nog te overwinnen?
donderdag 6 jul 2017, 19.30
IJ Zaal
Deze 160 mensen waren aanwezig