Global Trends
De Week van de Energie

Netwerkdiner over echte energietransitie

Welke omstandigheden zijn er nodig wil de samenleving een grootschalige transitie maken? Een netwerkdiner met 5 inspirerende pitches.
donderdag 18 sep 2014, 18.30
do 18 sep 2014, 18.30
Grote zaal
Reageer

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseert CleanDrinks dit netwerkdiner waarbij we kritisch naar de huidige energietransitie gaan kijken. De afgelopen jaren hebben wij samen laten zien dat er veel gebeurt op het gebied van duurzame energie. Maar welke stappen moeten NU gezet worden zodat deze echt grootschalig wordt omarmd? Ondanks vele bewezen pilottrajecten en businesscases is duurzame energie niet de standaard. Waarom is dit? En welke omstandigheden zijn er nodig wil de samenleving een grootschalige transitie maken? Met andere woorden:

De noodzaak is er, de techniek is er, nu wij nog!

De versnelling van de energietransitie lijkt sterk af te hangen van menselijk keuzegedrag. Centraal daarbij staan de effecten van de wijze waarop keuzes zijn vormgegeven, in de invloed van signalen uit de omgeving en het belang van onbewuste processen.

Voor het bijwonen van het koplopersdiner (vanaf 18.00) vragen wij een vergoeding van €25,- per persoon. Met een ticket voor het diner bent u ook direct aangemeld voor de borrel waarbij Jan Rotmans zal spreken.

Programma
18.30 – 19.00 – Inloop
19.00 – 19.15 – Diner: welkom door Farid Tabarki (Studio Zeitgeist).
19.15 – 20.30 – 5 pitches

  1. Money, money, money: financiële prikkel
  2. De buurman: prikkel vanuit de omgeving
  3. Nieuwe markten: Waternet als energiebedrijf? – Gijs van der Meer (Waternet)
  4. Klant is koning: de ambities van de Nederlandse Spoorwegen
  5. De harde hand van de wet: verplichting als prikkel

Na het diner zal Jan Rotmans tijdens de borrel (21:00 – 22:00 uur) een inspirerende keynote verzorgen. Met je ticket voor het diner ben je hier automatisch voor aangemeld.