De Stad

Nederland Kringloopland

Werken aan het toekomstperspectief voor een circulair Nederland.
donderdag 1 okt 2015, 20.00
do 1 okt 2015, 20.00
Grote zaal
Reageer

De focus op circulaire economie en duurzame energie groeit. Maar wat betekent dit voor de inrichting van ons land? Hoe ziet een circulair Nederland er uit in 2040?

Aanleiding van deze avond is het pamflet “Het perspectief van de circulaire stad”; opgesteld samen met de innovatiekring De Circulaire Stad, een landelijke groep met koplopers rondom de circulaire economie en duurzame stedelijke ontwikkeling.

In dit programma wordt dit pamflet gelinkt aan het Jaar van de Ruimte en het manifest dat in het kader daarvan wordt opgesteld. Dit manifest wordt momenteel voorbereid en op 15 december overhandigd aan minister Melanie Schultz van Haegen. Het manifest zal een opmaat zijn naar de Nationale Omgevingsvisie.

Tijdens de avond houden we drie circulaire initiatieven uit het land tegen het licht. Zo komt de directeur van het festival Welcome to the Village vertellen over hun laboratorium DORP. Havenbedrijf Amsterdam vertelt over haar ambities om te komen tot een circulaire haven. Verder vertelt de winnaar van de Eo Wijersprijsvraag over hun inzending De Groene Fabriek.

Op deze initiatieven wordt een reflectie gegeven door experts uit de innovatiekring. Vervolgens reageert een panel van invloedrijke personen, waaronder de directievoorzitter van Alliander, de manager externe relaties van de ASN Bank en wethouder duurzaamheid gemeente Haarlemmermeer.

donderdag 1 okt 2015, 20.00
Grote zaal
Deze 204 mensen waren aanwezig