De Stad

Narcostad Amsterdam?

Een fact-checking programma over de impact van de drugsindustrie en -criminaliteit op onze stad.
woensdag 4 dec, 20.00
wo 4 dec, 20.00
Studio

Van plofkraken, steekpartijen en handgranaten tot het ronselen van kwetsbare jongeren, liquidaties en de Mocro Maffia. De onderwereld van Amsterdam heeft de afgelopen maanden meermaals op de voorpagina gestaan, en lijkt steeds groter te worden. Hoe staat het er nou echt voor met de drugsindustrie en -criminaliteit in onze stad? Vertekenen incidenten ons beeld van de situatie, of zou Amsterdam met recht een Narcostad genoemd kunnen worden?

Tijdens dit programma nemen we de Amsterdamse onderwereld onder de loep, om een beter beeld te krijgen van de (nieuwe) ontwikkelingen binnen de drugsindustrie en criminaliteit, en de manieren waarop deze de stad beïnvloeden.

Aan de hand van krantenkoppen en nieuwsberichten gaan we het gesprek aan met experts en de zaal: hoe moeten we de huidige ontwikkelingen begrijpen en wat voor oorzaken liggen eraan ten gronde?

We kijken hierbij specifiek naar de impact van de drugsindustrie op de (on)veiligheid van jongeren, en naar de ondermijnende vervlechting van de drugsindustrie met onze economie en samenleving.

woensdag 4 dec, 20.00
Studio
Reserveer
Nog 46 plaatsen beschikbaar