Creatieve Industrie

#movementislife

Van DIY-journalistiek tot zichtbaarheid voor de LGBTQ-community, deze makers en creatieven belichten hedendaagse thema's in hun multimediale werk.
dinsdag 24 sep, 20.00
di 24 sep, 20.00
Studio
Volg dit programma via de livestream

Van #metoo tot duurzaamheidsdemonstraties en de wereldwijde roep om gendergelijkheid: de tegenbeweging van ongelijkheid en onderdrukking krijgt een steeds sterkere stem. Aan activistische events in Amsterdam geen gebrek, met op het hoogtepunt de Klimaatmars en de Women’s March in één weekend. Wat klein en underground begint, kan dankzij social media uitgroeien tot een beweging die inspiratie vertaalt naar actie. Tijdens deze editie van Urban Stories nodigen we creatieven uit die deze hedendaagse issues aankaarten in hun werk. Hoe vertaal je nieuwe perspectieven in documentaires, VR-projecten en kunstinstallaties? En wat willen ze bereiken met hun projecten?

Meer sprekers volgen binnenkort!

#VerlorenJongensZullenWinnen

In deze transmedia-documentaire onderzoeken Polina Medvedeva en Isaura Sanwirjatmo hoe een jonge generatie nieuwe media gebruikt als een tool van impliciete weerstand. Gewapend met een telefoon, camera of microfoon herdefiniëren deze jongeren politieke betrokkenheid en schoppen ze tegen dominante machtsstructuren. Het resultaat is een online platform met video workshops, podcasts en een essayistische documentaire.

Half a Life & Another Dream

Als filmregisseur en maker richt Tamara Shogoalu zich op onderbelichte communities. Zo maakte ze Another Dream, een geanimeerde virtual reality-documentaire die het aangrijpende, ware liefdesverhaal van een Egyptisch lesbisch koppel tot leven brengt. Daarnaast is ze het brein achter Half a Life, een korte documentaire die het intieme verhaal van een jonge, Egyptische homo-activist combineert met animaties, waardoor de straten van Caïro tot leven komen via dit verslag uit de eerste hand.

dinsdag 24 sep, 20.00
Studio
Reserveer
Deze 3 mensen zijn aanwezig