Creatieve Industrie

Mooie Materie

Hoe ga je anders om met je grondstoffen en materialen? Met o.a: The New Makers, WERP design en Wasteboards.
maandag 19 jun 2017, 19.30
ma 19 jun 2017, 19.30
Expo
Reageer

Tijdens Local Goods College kijken we met lokale makers naar het verhaal achter hun producten. Specifieke onderwerpen als branding, verkoopkanalen, productie en financiering komen aan bod. Hoe ga je op een innoverende manier om met grondstoffen en materialen? Hoe onderscheid je hierin van andere ondernemingen? En hoe maak je van duurzaamheid een vanzelfsprekendheid?

The New Makers

Hun passie schemert door in hun pure ontwerpen, waarin ze niet streven naar massaproductie, maar liever een op maat gemaakt ontwerp leveren. Duurzame productie en digitaal vakmanschap staan daarbij voorop. Deze filosofie vatten de jongens van The New Makers uit Delft samen als 1 file, 1 machine, 1 material. Met hulp van een CNC freesmachine zijn ze in staat hun digitale ontwerpen direct fysiek te maken. De ontwerpen hebben geen lijm en schroeven nodig, al zou je bij het zien van hun ontwerpen denken van wel. Mede-oprichter Freek van Zeist zal een aantal van zijn projecten toelichten, waaronder FabrikoosFabFac en Comfortcabin en meer vertellen over het productieproces.

Wasteboards

Door het gebruik van plastic flesdoppen – een grondstof die vooral wordt gezien als afval – is geen enkel skateboard van Wasteboards hetzelfde, ieder ontwerp is one of kind. Ze hebben een missie voor ogen; plastic afval wereldwijd aanpakken. Jonathan Morrison, oud professioneel skater, weet waaraan een goed skateboard moet voldoen. Het idee voor plastic skateboards ontstond vanuit het project Plastic Whale en in samenwerking met studenten van de Hogeschool Amsterdam onderzochten ze de mogelijkheden, wat uitgegroeide tot een heus bedrijf. Geïnspireerd om het op een andere manier te doen en een bijdrage te leveren aan een goede wereld, heeft Wasteboards daarom een mobiele bakkerij gebouwd, waarmee ze zich ook hopen te vestigen in andere landen.

WERP design

WERP design is een ontwerp collectief van lampen en lampenkappen. Anja Brakenhoff en Arjen Abbestee begonnen samen in 2015. Ze houden in hun ontwerp van eenvoud, natuur en licht, maar stoer moest het ook zijn. Belangrijker nog was werken met materialen die duurzaam zijn. Zo kwamen ze op het idee om met wegwerpbaar materiaal te werken, als 100% gerecycleerd golfkarton. Ze hopen met hun lampen aan te geven dat ze bewust zijn van de eindigheid van aardse bronnen en grondstoffen, maar dat het veel interessanter is te werken met materialen die al zijn. Maak van het gewone, luxe.

maandag 19 jun 2017, 19.30
Expo
Deze 34 mensen waren aanwezig