Creatieve Industrie

Mode perspectief

Met o.a. Martijn van Strien, Lisa Konno en Karin Vlug.
donderdag 7 apr 2016, 20.00
do 7 apr 2016, 20.00
Grote zaal

Voor de zesde maal organiseert Dutch Design Daily in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een live avond over Dutch Design waarin een greep wordt gedaan uit het archief van het online platform. Dit keer presenteren we een aantal modemakers die de modewereld van meerdere kanten bezien en met een eigen visie en stijl benaderen.

Martijn van Strien

Screen-Shot-2016-02-11-at-08.14.59_1340_cMartijn van Strien is o.a. bekend van het project Post-Couture Collective, een alternatief voor het huidige modesysteem. Post-Couture Collective is een open source project dat de eerste maker community voor kledingstukken heeft voortgebracht. Het geeft consumenten de mogelijkheid om hun eigen kleding te produceren door de invoering van een lijn van draagbare kleding speciaal ontworpen voor de productie van lasersnijmachines en 3D-printers. Hij komt bij ons vertellen over zijn ‘Open Source Fashion Manifesto’ dat hij samen met Vera de Pont schreef voor het tijdelijke modemuseum van Het Nieuwe Instituut.

Lisa Konno

Lisa Konno is in 2014 afgestudeerd aan de afdeling Fashion Design van Artez in Arnhem. Ze zoekt naar innovatieve manieren voor haar ontwerpen waarbij materiaal inkoop, productie en verkoop als uitgangspunt dienen. In januari 2015 maakte Lisa Konno haar Amsterdam Fashion Week debuut met haar collectie ‘For the workers’. Deze collectie was een ‘anti-sweatshop statement’, om bewust zijn te creëren over de werkomstandigheden in de mode-industrie en om ideeën aan te dragen over hoe de mode op een meer sociale, ecologisch en duurzame manier kan worden geproduceerd.

Karin Vlug

Karin VlugSchermafbeelding 2016-04-04 om 14.49.33 studeerde Fashion Design aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, in Arnhem. Ze won met haar collectie – 90º – de Frans Molenaar Couture Award 2015. Op dit moment werkt Karin samen met Industrieel ontwerper Laura Duncker (AMFI) aan het onderzoeksproject “Smart Fashion Production”. Dit is een onderzoek naar nieuwe productiemogelijkheden die verder gaan dan de traditionele methoden zoals patroon maken en naaien en waarbij geen restmateriaal wordt achtergelaten of uitgebreid handwerk aan te pas komt.

Das Leben am Haverkamp

Het collectief Das Leben am Haverkamp wordt gevormd door vier jonge modeontwerpers – Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse. Alle leden hebben hun eigen label dat ze gezamenlijk presenteren. Hun onconventionele benadering van design en mode zet aan tot nadenken. Het ongepolijste werk intrigeert en provoceerd de kijker. Zo ontstaat er een nieuwe context voor hun eigenzinnige manier van werken en denken.

Lilian Driessen

Designer Lilian Driessen is al jaren lang te vinden in de Nederlandse Fashion industrie. Zij werkte met onder andere DIESEL en VICTOR&ROLF, waar zij de rol Head of the design team vervulde, als freelance designer en interieur designer en voor haar eigen merk Marie Lux. Daarnaast geeft zij les aan de Artez Academy in Arnhem en begeleid zij daar de graduation collections. Tijdens het programma zal Lilian Driessen een column verzorgen.

donderdag 7 apr 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 85 mensen waren aanwezig