Creatieve Industrie

Micky Hoogendijk

Wat is de meerwaarde van intuïtie in creatief ondernemerschap?
dinsdag 24 mei 2016, 20.00
di 24 mei 2016, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Wat is de meerwaarde van intuïtie in creatief ondernemerschap en hoe zorg je voor een evenwichtige balans tussen het creatieve en het zakelijke? Hoe zet je jezelf als Nederlandse kunstenaar in de globale markt van nu en morgen? Vragen waar beeldend kunstenaar Micky Hoogendijk vanwege haar succesvolle internationale carrière in de fotografische kunst een persoonlijk antwoord op kan geven.

Micky Hoogendijk is de hoofdgast. In het voorprogramma zijn drs. Evert Rodrigo (Adviseur Rijkscollectie) en Jesse Dijksman (oprichter van Lukida) als gastsprekers aanwezig.

Micky Hoogendijk

Afkomstig uit een kunstfamilie ontwikkelde Hoogendijk al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Zij laat zich sturen door haar intuïtie en nieuwsgierigheid en daarmee heeft zij haar carrière met veel succes opgebouwd. Met haar werk geëxposeerd in galeries in o.a. Verenigde Staten, Japan, Europa, Mexico en Colombia en vertegenwoordigd op prominente kunstbeurzen zoals Art Platform Los Angeles, Contemporary Instanbul, AIPAD NYC en PAN Amsterdam geniet Hoogendijk van een internationale bekendheid.

Aan het werk van Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag en zij weet met krachtige beeldspraak de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen te benadrukken. Hoogendijk is in staat om met haar fotografisch inzicht en creativiteit de kijker mee te nemen op een zoektocht met een andere visie op de werkelijkheid. Met haar kunst legt ze naast persoonlijk verhalen ook maatschappelijke en ethische kwesties vast. Thema’s zoals religie, mythologie, maatschappij, rassen en seksualiteit vind je met regelmaat terug in haar creaties.

Evert Rodrigo

Als adviseur Rijkscollectie kan Evert Rodrigo de kunstenaar vertellen wat het beste gedaan kan worden als de oude dag nadert en het atelier vol raakt. Wat kun je zelf doen of is het wellicht verstandiger om alles over te laten aan nabestaanden, familie of vrienden?

Jesse Dijksman

lukida logoJesse Dijksman vertelt over zijn bedrijf Lukida, een onderneming die een nieuwe vorm van crowdfunding heeft ontwikkeld voor de creatieve sector.

dinsdag 24 mei 2016, 20.00
IJ Zaal
Deze 89 mensen waren aanwezig