Creatieve Industrie

Mette Samkalden en Kris Clark

Een kunstenaar met kennis van de markt kan de weg naar succes korter maken.
dinsdag 22 nov 2016, 19.30
di 22 nov 2016, 19.30
Studio

College Art Tour organiseert een live interview met twee directeuren van gerenommeerde kunstbeurzen: Mette Samkalden (This Art Fair) en Kris Clark (Affordable Art Fair). Zij gaan in op de rol van de kunstbeurs in de huidige kunstmarkt: Is de kunstbeurs de belangrijkste verkoopplek geworden voor een kunstenaar? Hoe zorgt de organisatie dat de beurzen vernieuwend en aantrekkelijk blijven voor kopers en kunstenaars? En hoe moeilijk is het om de juiste balans te waarborgen tussen kwaliteit, kosten, uitstraling en relaties?

Schermafbeelding 2016-10-13 om 12.14.43

bron: thisartfair.com

Mette Samkalden is directeur van Stichting Art in Redlight, de organiserende kracht achter de Amsterdamse kunstbeurs This Art Fair, die eind december gehouden wordt in de Beurs van Berlage. Deze beurs heeft een bijzondere formule waarin naast een podium voor galeries het mogelijk is om als individuele kunstenaar werk vanuit eigen beheer werk te tonen.

bron: eyespired.nl

bron: eyespired.nl

Kris Clark is directeur van Affordable Art Fair Amsterdam. Deze kunstbeurs vindt eind oktober plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Affordable Art Fair organiseert kunstbeurzen wereldwijd en focust zich op het betaalbaar en toegankelijk maken van beeldende kunst voor een breed publiek. Dit doen ze bijvoorbeeld door het onderdeel #takearthome waarbij ze advies geven over het aanschaffen van kunst.

The Fine Art Collective

Het voorprogramma wordt verzorgd door Robert Rost en staat in het teken van The Fine Art Collective. The Fine Art Collective is een programma dat als doel heeft om materiaal- en techniek-kennis te verspreiden.

dinsdag 22 nov 2016, 19.30
Studio
Deze 91 mensen waren aanwezig