Creatieve Industrie

Marie-José Jongerius

Met o.a. fotografe Marie-José Jongerius en interviews met Paul Kooiker, Bob Bronshoff en René Sommer.
maandag 5 nov 2012, 20.00
ma 5 nov 2012, 20.00
Grote zaal

Met o.a. fotografe Marie-José Jongerius en interviews met Paul Kooiker, Bob Bronshoff en René Sommer. De Donkere Kamer is een initiatief van De FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, PhotoQ en Hollandse Hoogte.

Tijdens deze editie hebben we fotografe Marie-José Jongerius te gast die een mooi fotoproject over de Maasvlakte heeft gemaakt, getiteld Lunar Landscapes. Peter van den Doel van Picturae geeft een korte presentatie over het belang van het inscannen van je archief en Paul Kooiker wordt geïnterviewd over zijn nieuwe boek Heaven. Manon Funcke en Caroline O’Breen van Seelevel Gallery laten zien welke fotografen we in de gaten moeten houden. En Bob Bronshoff en René Sommer worden geïnterviewd over hun boek Een roadtrip in 14 songs – Het Amerika van Bruce Springsteen.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ)