De Stad

Met het bord op schoot

Waarom kijken we zo graag naar voedsel op TV? En wat zegt dat over ons?
Toegang vanaf € 5
dinsdag 4 apr 2017, 19.30
di 4 apr 2017, 19.30
IJ Zaal
Reageer

Hoewel er steeds minder lineair televisie gekeken wordt, zijn culinaire tv-programma’s ontzettend populair. Keuringsdienst van Waarde, Brood, Broodje Gezond, 24Kitchen, kook-contests: het kan niet op. Waarom kijken we zo graag naar voedsel op TV, en wat is de rol van de televisiemaker? Is het simpel vermaak waar we honger van krijgen, of zit er ook een snufje idealisme bij? Tijdens deze Als Warme Broodjes gaan we in gesprek met presentatoren en televisie-makers.

Aan de keukentafel

Maarten Remmers is betrokken bij een hoop TV-programma’s. Hij maakt onder andere Keuringsdienst van Waarde en Broodje Gezond, twee programma’s die mensen wijzer willen maken over voedsel. Waarom doet hij dat, en hoe verklaart hij de groei van het aantal TV-programma’s over eten? Marcus Polman is jurylid bij Masterchef, en weet het naadje van de kous bij dit soort programma’s. Wat voor rol speelt reclame en advertentie? En welke rol speelt idealisme? Merijn Tol en Nadia Zerouali zijn een gevestigd duo in de kookwereld. Sinds februari zendt de NPO hun nieuwe serie ‘Op zoek naar de granaatappel’ uit. In dit programma gaan Merijn en Nadia met bijzondere en sterke vrouwen uit het Midden-Oosten in gesprek. In de keuken en tijdens het het eten vertellen de vrouwen over hun leven en het land waarin zij wonen.

Food Battle

De €5,- die je betaalt bij entree kun je tijdens ‘Als Warme Broodjes’ investeren in één bedrijf of initiatief. Tijdens deze editie van de Food Battle gaan twee foodvloggers met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee. Anne Stokvis vertelt over haar online eetplatform van, voor en door Amsterdammers: Waar Amsterdam Eet. Sabine Momma is mede-oprichter van ROUTE12, een foodvlog dat zich inzet tegen voedselverspilling.   

Toegang vanaf € 5
dinsdag 4 apr 2017, 19.30
IJ Zaal
Deze 52 mensen waren aanwezig