De Stad

MensenWerk

Hoe implementeren we de toekomst van werk in de gebiedsontwikkeling van nu?
donderdag 22 feb, 20.00
do 22 feb, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Het werklandschap verandert in hoog tempo. Er wordt zelfs gesproken over een nieuwe industriële revolutie, met flexibilisering, democratisering en robotisering als kernwoorden. Ook ruimtelijke opgaven spelen een rol in deze transitie. De ruimte en de ruimtelijke planning veranderen langzamer dan het gebruik ervan. Dus dreigt het gevaar dat ze achter komen te liggen op de snelle ontwikkelingen in de economie en technologie. Hoe zien de kantoren, industrieën en werkplekken van de toekomst eruit? Hoe verhouden zij zich tot de woningbouw en andere programma’s? Wat is de mogelijkheid tot menging? En hoe plan je voor het onbekende?

Er is nog weinig aandacht voor het ontwerpen van de ruimtelijke impact van de transitie van werk. Urban planning denk tank Spontaneous City International (SPcitI) samen met verschillende partijen uit de overheid en de private kant richt zich binnen dit vraagstuk op de transitie binnen de Metropoolregio Amsterdam. Hoe gaan we om met de toekomstige inbedding van economie en werk in Amsterdam en andere gemeenten? En wat voor ontwikkelingsstrategieën en samenwerkingen zijn nodig om dit te bereiken?

Met publiek en experts gaan we in discussie over de ruimtelijk-economische transitie. Draag bij aan een actieagenda die in de lente op verschillende onderzoekslocaties getoetst zal worden. Eind juni brengen we deze bevindingen bij elkaar en overhandigen we een manifest op het We Make the City Festival.

donderdag 22 feb, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 17 mensen zijn aanwezig