De Stad

Mensenrechtengesprek in Zuid

Praten over mensenrechten in Zuid
Gratis, extern reserveren
donderdag 10 sep 2015, 19.30
do 10 sep 2015, 19.30

Regelmatig botsen verschillende rechten met elkaar. Soms staan mensenrechten ook onder druk, bijvoorbeeld als er sprake is van discriminatie op basis van etniciteit en van seksuele voorkeur, of als het gaat over de grenzen van ieders persoonlijke vrijheid.

Op donderdagavond 10 september van 19:30 tot 21:30 bent u van harte uitgenodigd om mee te praten over mensenrechten in de stad.

Mensenrechten lijken vaak iets voor mensen in andere landen. Maar mensenrechten gelden altijd, overal en voor iedereen. Dus ook voor alle Amsterdammers.

Lokale mensenrechten gaat over hoe Amsterdammer te zijn en hoe we tegelijkertijd in vrijheid en gelijkwaardigheid in onze stad samen kunnen leven – met erkenning van alle verschillen.

Op zoek naar de Amsterdamse kernwaarden, organiseren Pakhuis De Zwijger en het onderzoeksbureau Tertium op initiatief van de gemeente Amsterdam een lange reeks gesprekken over mensenrechten.

Tussen april en november worden er 21 ‘Buurtgesprekken’ gehouden op scholen, (sport) verenigingen, bibliotheken, buurthuizen en op andere plekken waar Amsterdammers samenkomen. Daarnaast organiseert elk stadsdeel een ‘Stadsdeelgesprek’, een openbare bijeenkomst voor alle inwoners van het stadsdeel.

Stadsdeelgesprek Zuid
Op donderdagavond 10 september vindt het Stadsdeelgesprek Zuid plaats in de kantine van de Stadswerf, van Heenvlietlaan 50 in stadsdeel Zuid (Buitenveldert).

Ben je bewoner, ondernemer, ambtenaar of geïnteresseerde in Amsterdam Zuid? Dan nodigen wij je van harte uit om aan dit gesprek deel te nemen.

Aanmelden kan via de gele knop ‘Reserveer’ op deze pagina of door lid te worden van de Facebookgroep De Amsterdamse Mensenrechtenagenda en je daar aan te melden voor het event.

Programma

19:00

Inloop

19:30

Intro door Natasja van den Berg

19:35

Welkom door Sebastiaan Capel (voorzitter Bestuurscommissie Zuid)

19:45

Vraaggesprek met Simone Kukenheim (wethouder gemeente Amsterdam)

19:50

Terugkoppeling van de buurtgesprekken

20:05

Mensenrechtengesprek

21:00

Terugkoppeling en vervolg

21:30

Einde programma

Gratis, extern reserveren
donderdag 10 sep 2015, 19.30