De Stad

Mensenrechtengesprek in Centrum

Praten over mensenrechten op het stadhuis
woensdag 4 nov 2015, 19.30
wo 4 nov 2015, 19.30

Regelmatig botsen verschillende rechten met elkaar. Soms staan mensenrechten ook onder druk, bijvoorbeeld als er sprake is van discriminatie op basis van etniciteit en van seksuele voorkeur, of als het gaat over de grenzen van ieders persoonlijke vrijheid. Op zoek naar de Amsterdamse kernwaarden, organiseren Pakhuis De Zwijger en onderzoeksbureau Tertium op initiatief van de gemeente Amsterdam een lange reeks gesprekken over mensenrechten.

Op woensdagavond 4 november van 19:30 tot 21:30 bent u van harte uitgenodigd om mee te praten over mensenrechten in de stad.

Mensenrechten lijken vaak iets voor mensen in andere landen. Maar mensenrechten gelden altijd, overal en voor iedereen. Dus ook voor alle Amsterdammers. Lokale mensenrechten gaan over hoe Amsterdammer te zijn en hoe we tegelijkertijd in vrijheid en gelijkwaardigheid in onze stad samen kunnen leven – met erkenning van alle verschillen.

Tussen april en november worden er 21 ‘Buurtgesprekken’ gehouden op scholen, (sport)verenigingen, bibliotheken, buurthuizen en op andere plekken waar Amsterdammers samenkomen. Daarnaast organiseert elk stadsdeel een ‘Stadsdeelgesprek’, een openbare bijeenkomst voor alle inwoners van het stadsdeel.

Stadsdeelgesprek Centrum
Op woensdagavond 4 november vindt het Stadsdeelgesprek Centrum plaats in de Mirandazaal van het stadhuis (Amstel 1).

Ben je bewoner, ondernemer, ambtenaar of geïnteresseerde in Amsterdam Centrum? Dan nodigen wij je van harte uit om aan dit gesprek deel te nemen.

Aanmelden kan via de gele knop ‘reserveer’ of door lid te worden van de Facebookgroep De Amsterdamse Mensenrechtenagenda en je daar aan te melden voor het event.

 

Programma

19.30

Intro door Natasja van den Berg

19.35

Welkom door Roeland Rengelink (portefeuillehouder)

19.45

Terugkoppeling van de buurtgesprekken

20.00

Mensenrechtengesprek

21.00

Plenaire terugkoppeling

21.30

Einde programma

woensdag 4 nov 2015, 19.30