Global Trends
Amnesty on Tour

Mensenrechten Meetup

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten?
maandag 16 okt 2017, 20.00
ma 16 okt 2017, 20.00
IJ Zaal

Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg ontmoet je onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. Deze Mensenrechten Meetup in Pakhuis de Zwijger vormt de aftrap van een serie bijeenkomsten door het hele land.

© Amnesty

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? In deze reeks presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van vluchtelingen, privacybescherming en discriminatie. Dat doen we in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek, met onder andere:

  • Support your local met de Amsterdamse studenten achter het sleepwet-referendum over de belangrijke vraag: hoe nu verder? Wat als er op 16 oktober voldoende handtekeningen zijn verzameld? En wat als het er te weinig zijn? Hoe kunnen we dan voorkomen dat de veiligheidsdiensten onze online communicatie kunnen onderscheppen zonder tussenkomst van een rechter?

    Vlnr: Tijn de Vos, Luca van der Kamp, Nina Boelsums, Marlou Gijzen, Joran van Apeldoorn

  • Worth fighting for met directeur Nina Schmitz van Movement on the Ground, die samen met Johnny de Mol onder meer vluchtelingen op Lesbos ondersteunt.
  • An unfair story with a happy end: dertien jaar geleden vluchtte Yoonis Osman Nuur van Somalië naar Nederland, waar hij jarenlang leefde als Uitgeprocedeerde vluchteling. Onlangs heeft  hij een verblijfsvergunning gekregen. Hoe heeft hij dit ervaren? Wat hield hem op de been? En wat vertelt zijn verhaal over het Nederlandse asielbeleid?
  • Muziek van ud speler en zanger Nawras Altaky.
  • Met Bart van der Sloot, expert privacy en big data, spreken we over de wijze waarop de Nederlandse overheid omgaat met onze privacy.
  • Support your local met Els van Schijndel van Hart voor een Vluchteling, een initiatief van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Amsterdammers die iets willen doen voor een vluchteling kunnen daar terecht.
maandag 16 okt 2017, 20.00
IJ Zaal
Deze 134 mensen waren aanwezig