Global Trends

Menselijke sport

Talkshow van ongelijksoortige grootheden.
woensdag 10 jun 2015, 20.30
wo 10 jun 2015, 20.30
Workspace
Reageer

De Dissident is een wervelende talkshow over mensenrechten met uiteenlopende en zeer uitgesproken sprekers uit binnen- en buitenland. De eerste editie op woensdagavond 10 juni staat in het teken van sport.

We verwachten de aankomende weken nog spannende gasten aan te kondigen. Op dit moment hebben al toegezegd:

– Cabaretier Erik van Muiswinkel blikt terug op zijn ervaringen als dissident, toen hij in 2008 pleitte voor een boycot van de Olympische Spelen in China wegens de mensenrechtenschendingen in dat land.

 – Via Skype spreken we met de Pakistaanse mensenrechtenverdediger Mustafa Qadri van Amnesty International over het WK voetbal 2022 in Qatar. 

– Promovendus Ryan Gauthier van de Erasmus Universiteit Rotterdam buigt zich over de vraag hoe we, na het aftreden van Sepp Blatter, van de FIFA een mensenrechtenorganisatie kunnen maken.

– Hij gaat daarover in gesprek met Jan Willem Dol (Amnesty International).

De Dissident komt voort uit World-Talks, een journalistiek initiatief dat mensenrechtenactivisten van over de hele wereld interviewt voor een online video gallery. World-Talks is een initiatief van Tertium en wordt uitgevoerd in samenwerking met Amnesty International, SIB Amsterdam, 360 Magazine en Pakhuis de Zwijger. Het project wordt ondersteund door het mensenrechtenfonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

woensdag 10 jun 2015, 20.30
Workspace
Deze 20 mensen waren aanwezig