Creatieve Industrie
Pepper Books presenteert:

Meisjes met lef

Als Lena Dunham en Pippi Langkous samen een boek zouden schrijven, zou het 'Het boek voor meisjes met lef' zijn.
Toegang vanaf € 7.50
vrijdag 12 mei 2017, 20.00
vr 12 mei 2017, 20.00
IJ Zaal

Een echte gutsy girl gaat voor de uitdaging, niet het resultaat. De Amerikaanse schrijfster Caroline Paul geeft in 'Het boek voor meisjes met lef' aan de hand van ervaringsavonturen en moderne heldinnen tips over hoe je als meisje (én vrouw) een leven vol uitdaging en lef aan kunt gaan. Rondom de thematiek van het boek organiseert uitgeverij Pepper Books een inspirerende avond vol entertainment en gesprek, met o.a. een live-column van zelfbenoemd vrouwenkenner Maxim Hartman en een muzikale noot van Aafke Romeijn.

  • Op haar tweede album, Je Doet Je Best Maar, ontdekt singer-songwriter en componist Aafke Romeijn de wereld van analoge synthesizers en andere antieke instrumenten. In retro-sferen schreef ze songs over slechte politici en autoverkopers, over heimelijk een jongen te willen zijn en het invullen van eindeloze formulieren. Romeijns warme elektronische pop komt vergezeld van wrange, spitsvondige teksten die vol zitten met herkenbare alledaagse situaties. In de herfst van 2016 bracht ze de EP Anders Nog Iets uit, voorafgegaan door de succesvolle single Alles Went met rapper Sef.
  • Hadjar Benmiloud groeide op in Amsterdam, Parijs, Hollywood en Zutphen, schrijft voor Metro, Oneworld en Opzij. Ze richtte het feministische platform vileine.com op. Vijftig mediavrouwen focussen zich hier op populaire cultuur, human interest en opinie.
  • Maxim Hartman is een Nederlands televisiemaker, presentator, acteur en zelfbenoemd vrouwenkenner. Naast zijn werkzaamheden in de media richt Hartman zich steeds meer op zijn grote passie: het aantonen dat humor overal aanwezig is en dat al het menselijk lijden zinloos is.
  • Linda Vermaat; Mensen die de gevestigde orde bevragen, actie ondernemen en met een alternatief komen, inspireren Linda. Haar zoektocht naar deze mensen heeft geleid tot het mede-opzetten van de Youth Food Movement & Professional Rebel. Linda is nieuwsgierig, positief ingesteld en ondernemend. Vorig jaar is Linda gestart met de documentaire reeks Twentie Four: waarbij ze 24 ondernemers in 24 steden voor 24 uur volgt. Samen met Erik Loots is het haar missie om persoonlijke verhalen van impact ondernemers vast te leggen en te verspreiden.
  • Manon Ossevoort reisde als enige vrouw ter wereld van Terschelling naar de Zuidpool en dat allemaal op een tractor. In totaal legde ze ruim 38.000 kilometer af. Zonder kant en klaar plan begon Manon aan haar reis. De theatermaakster wilde bewijzen dat dromen uit kunnen komen. Ze schreef tijdens haar reis twee Guinness World Records op haar naam, voor de eerste en langste Zuidpoolexpeditie per tractor en voor de langste tractorreis ooit.

 

Het_boek_voor_meisjes_met_lefHet boek Meisjes met lef

The Gutsy Girl stimuleert een nieuwe generatie om angsten te overwinnen, uitdagingen aan te gaan, en een leven na te streven vol zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, vriendschap en plezier. Zij stimuleert hen grenzen op te zoeken en er dan, met beleid, overheen te gaan. ‘Jezelf uitdagen is essentieel voor een leven vol opwinding, zelfvertrouwen en plezier’, stel Paul in haar voorwoord. In dit boek laat ze zien hoe je het leven stoer tegemoet kunt treden aan de hand van leuke illustraties, ervaringsavonturen en moderne heldinnen, onder wie het Nederlandse zeilmeisje Laura Dekker. Lees verder >>.

Toegang vanaf € 7.50
vrijdag 12 mei 2017, 20.00
IJ Zaal