Global Trends

Thomas Rau & Sabine Oberhuber

Boekpresentatie Material Matters: op zoek naar een alternatief voor onze roofbouwmaatschappij.
dinsdag 31 jan 2017, 20.00
di 31 jan 2017, 20.00
Grote zaal
Reageer

Stel je een wereld voor waarin de consument niet langer 'eigenaar' maar 'gebruiker' is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is. Een utopie? Thomas Rau en Sabine Oberhuber denken van niet en bewijzen met hun nieuwe boek Material Matters het tegendeel. Hoe kunnen we stapsgewijs aan een nieuw economisch model werken?

Onze wereld is een gesloten systeem met een eindige voorraad grondstoffen. Binnen het systeem, de aarde, is alles even belangrijk; de balans is cruciaal. De balans op aarde staat steeds meer onder druk door een groeiende bevolking en veranderende behoeftes. De huidige economie verzorgt de relatie tussen mens en geld, niet die tussen mens en aarde.

Thomas Rau (RAU) en Sabine Oberhuber (Turntoo) bieden een alternatief voor onze roofbouwmaatschappij. In het nieuwe boek Material Matters schetsen zij een wereld waarbij de consument niet langer ‘eigenaar’, maar ‘gebruiker’ is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is. Material Matters biedt een nieuw economisch model dat dit wereldbeeld werkelijkheid kan maken.

Maar hoe ziet deze wereld eruit? Wat verandert er binnen een keten in deze wereld? Hoe beweegt materiaal zich hierin heen en terug? Wat gebeurt er als materiaal niet meer wordt verkocht, maar als dienst wordt aangeboden? Aan de hand van de staalketen gaan we over deze vragen in gesprek.

Boekomslag-Banderol-voorzijde-2

dinsdag 31 jan 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 337 mensen waren aanwezig