De Stad

Masterclass: identiteitsvorming jongvolwassenen

‘Wie ben ik?' Een onderzoek naar identiteit in adolescentie en vroege volwassenheid in Amsterdam Nieuw-West met o.a. Glenn Helberg.
donderdag 6 dec, 18.00
do 6 dec, 18.00
New Metropolis
Reageer
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

In de fase waarin jongeren uitgroeien tot volwassenen wordt nagedacht over belangrijke vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘wie wil ik zijn?’. Deze zoektocht naar de eigen identiteit loopt via muziek, kleding, vrienden, school, werk, sport, cultuur, religie en nog veel meer. Onder begeleiding van psychiater Glenn Helberg staan we stil bij het concept identiteit als ‘dynamisch' gegeven.

Uit verschillende bronnen blijkt dat voor jongeren met een migratieachtergrond deze fase meer complex en verwarrend kan zijn. Zij pendelen voortdurend heen en weer tussen verschillende normen, waarden en opvattingen, en dat leidt soms tot loyaliteitsconflicten. Hoe verenig je al deze verschillende contexten met elkaar en blijf je ook trouw aan jezelf?. Als bezoeker kun je een interactieve masterclass verwachten die voor zowel jong als oud waardevol is!

Na de masterclass volgt een panelgesprek met professionals die vanuit de wetenschap, kunst, gezondheidszorg en persoonlijke begeleiding hun blik werpen op actuele maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot identiteitsvorming.

Dit programma is in samenwerking met Soufia Zahri, Young Amsterdam, VoorUit, New Metropolis tot stand gekomen.

donderdag 6 dec, 18.00
New Metropolis
Deze 54 mensen waren aanwezig