De Stad

Makers van Zuidoost

Inspirerende makers uit Amsterdam-Zuidoost vertellen hun verhaal
Gratis toegang
dinsdag 8 mei, 18.30
di 8 mei, 18.30
Maakplaats 021 Reigersbos
Reageer
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Dit programma is in Maakplaats 021 Reigersbos

Samen maken we de buurt. Van creatieve dromer tot noeste arbeider. Tijdens deze Maakplaats meetup brengen we de makers van Amsterdam-Zuidoost samen. Wie zijn deze makers? Wat maken ze? Waarom doen zij wat ze doen? En hoe kunnen we elkaar versterken?

We bieden stadmakers – gevestigd in Zuidoost – een podium. Makers krijgen de kans zich te presenteren aan bewoners. Door het gezamenlijk eten vooraf en laagdrempelige sfeer maken we er een inspirerende avond van. Makers komen in alle vormen en maten. Creatieve geesten zijn niet te vangen in een enkele omschrijving.

Creatieve stad:

Hans Meiboom (studiomeiboom.nl) tovert met zijn filmfestival Metro Movies metrohalte Bullewijk om in een bioscoop, waar men gratis films kan kijken met stedelijke thema’s.

Natascha Salij & Manuel Rui Fernandes organiseren culturele en kunstzinnige activiteiten voor jong talent bij Buurtmooimakers. Lees hier hun eigen blog! 

 

Duurzame stad:

Ama Koranteng-Kumi laat vrouwen in Zuidoost groeien en bloeien bij de schooltuin Gaasperdam. Het initiatief is klaar om Nederland te veroveren.  Lees hier meer.

Sociale stad:

Haidy Bijnaar (Buurvrouwennetwerk Gaasperdam & MeerMaatjes). Kijk hier alvast een voorproefje van de power van deze sociale maker:

Johannes van den Akker heeft met het Kleiklooster iets heel unieks neergezet: een klooster in een Bijlmerflat. Inclusief eigen bier (Kleiburgbier), een opvangplek en creatieve ideeën.

Planning

18:30-19:00

Inloop met lokale catering

19:00-20:00

Presentaties van de stadmakers

20:00-20:45

Workshop door stadmaker

20:45-21:00

Afsluiting

Gratis toegang
dinsdag 8 mei, 18.30
Maakplaats 021 Reigersbos
Reserveer
Deze 6 mensen zijn aanwezig